Banner 980x90

Limbažnieki vēlas palielināt autostāvvietu skaitu pie dzīvojamām mājām

SIA "Namsaimnieks" saņēmis vairākus jautājumus no iedzīvotājiem par iespējām palielināt autostāvvietu skaitu pie lielajām mājām, pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informēja SIA "Namsaimnieks" valdes priekšsēdētājs Vilnis Voss.

Viņš norāda, ka pēc iespējām nākošajā vasarā šiem jautājumiem tiks pievērsta palielināta vērība un uzsākta arī iebraucamo ceļu remontēšana.

"Pat pie nosacījuma, ja zeme ir mājas īpašums, ierīkošanas darbi izmaksā samērā lielas summas un ne visi mājas iedzīvotāji ir gatavi piedalīties ar savu artavu līdzekļu uzkrāšanai, Esam veikuši aprēķinus pēc dažu māju pieprasījumiem, dažām mājām esam saskaņojuši izbūves atļaujas ar pašvaldību, lai paši iedzīvotāji iekārto atsevišķas autostāvvietas par individuāliem līdzekļiem," skaidro Voss.

Tāpat Voss norāda, ka SIA "Namsaimnieks" ir savi uzdevumi un mērķi, kuri jāsasniedz un ir sasniedzami.

"Tāpat novadam un pilsētai ir jābūt saviem sasniedzamiem mērķiem, normālai plānošanai un finanšu piesaistei. Un svarīgākais ar plāniem jādalās, jāstāsta iedzīvotājiem, jāgūst atbalsts aktivitātēm. Tikai kopā sasniegtajam ir padarītā darba gandarījums," min Voss.

SIA "Namsaimnieks" ikdienā saņem vairākus jautājumus un ieteikumus no iedzīvotājiem, jo laika gaitā, kopš uzņēmums apsaimnieko ēkas, veicamo darbu apjoms ir audzis un turpina palielināties, tajā skaitā ēkām, kuras ir renovētas.

"Uzņēmumam tas ir liels izaicinājums ar visu tikt galā īsā laikā, tāpēc ceru uz iedzīvotāju sapratni un uzticēšanos, ka tuvākajā laikā daudzie svarīgie darbi tiks veikti. Iespēju robežās sasaucam mājas iedzīvotājus uz kopsapulci, lai izlemtu svarīgus jautājumus. Būtu vēlams, ka mājas vecākie vai tās padomes ir pirmie cilvēki, kas komunicē ar apsaimniekotāju un apstiprina nepieciešamos remontu darbus, savukārt no uzņēmuma puses jāuzsāk sistemātiska ēku apsekošana, defektu konstatēšana, nepieciešamo pasākumu kopuma noteikšana un izmaksu kalkulācija. Tikai izzinot ēkai nepieciešamo darbu veidus un izmaksas var noteikt, kādi darbi primāri, kādi sekundāri un kādas izmaksas jāuzkrāj ikmēneša maksājumos," stāsta Voss.

Tāpat SIA "Namsaimnieks" aicina iedzīvotājus ziņot par avārijas situācijām zvanot uz telefonu 64070233, kur darba laikā uzņēmuma biroja vadītāja pieņems zvanu un reģistrēs izsaukumu.

Ārpus darba laika atbildēs automātiskais atbildētājs, kurš ir jānoklausās, jo tiek paskaidrots, ja nepieciešamība novērst bojājumus apkures, ūdens vada vai kanalizācijas tīklos, tad jānospiež taustiņš 1 un jāgaida kamēr notiks savienojums ar dežurējošo montieri. Ja problēmas elektrosistēmā jānospiež taustiņš 2, ja jautājumi par kabeļtelevīzijas pārraižu traucējumiem, tad jānospiež taustiņš 3.

Vaicāts, kā SIA "Namsaimnieks" kopumā vērtē namu apsaimniekošanas nozari Latvijā, Voss norāda, ka valsts līmenī nepieciešams izveidot likumdošanas normatīvus, kas veicinātu efektīvu māju apsaimniekošanu, godīgu konkurenci, atbildību par apsaimniekotāja veiktajiem darbiem, par nepatiesām izmaksām, skaidras naudas iekasēšanu, darbošanos nozarē bez reģistrēšanās valsts reģistros.

Voss uzskata, ka nespēja valsts institūcijām izveidot labu pārvaldības likumdošanu un kontrolēt visus tirgus dalībniekus ļauj mazāk godīgiem apsaimniekotājiem turpināt sniegt pakalpojumu, kā rezultāta iedzīvotāji netiek pasargāti iespējamām neskaidrībām un nepamatotām izmaksām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)