Banner 980x90

Limbažnieku grupa "Skinny Cheese" - no popa līdz šlāgeriem

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Lielai daļai limbažnieku ir zināma grupa "Skinny Cheese". Tā bieži vien priecē limbažu iedzīvotājus ar daudzām populārām dziesmām, kā arī savu komponēto mūziku. Aizvadītā gada oktobrī ar koncertu, grupa svinēja savu divu gadu jubileju.

Kā pilsētas informācijas portālam Limbazi24.lv pastāstīja "Skinny Cheese", radošā darbība aizsākās 2011.gadā, kad trīs no pašreizējiem grupas dalībniekiem - Aigars Bērziņš, Ēriks Graudiņš un Māris Šteins bieži sanāca kopā, lai spēlētu ģitāras.

"Vienu dienu pārnācu mājās un sāku skatīties vietnē "Youtube" atrastos video klipus ar ģitāras spēli. Nodomāju - kāpēc gan es tā nevarētu. Brālim, kurš dzīvoja vienu stāvu zemāk bija veca, līka ģitāra. Nogāju tai pakaļ un sāku spēlēt. Pagāja mēnesis, kamēr iespēlējos un nopirku sev jaunu, kvalitatīvāku ģitāru," par saviem mūzikas pirmsākumiem stāsta Ēriks.

Sākotnēji grupas instrumentu sarakstā bija divas akustiskās ģitāras un viena basģitāra. Draugi tās spēlēja līdz brīdim, kad izdomāja, ka varētu veidot kaut ko nopietnu.

"Domājām par nosaukumu "deficīts", nepietiekošo instrumentu dēļ, bet radās ideja katram uz lapiņas uzrakstīt, viņaprāt, piemērotāko nosaukumu," stāsta grupa.

Nosaukums "Skinny Cheese" radās pēc Ērika viesošanās Amerikā, kur viņa draugs, nezinot kāda siera nosaukumu, nosaucis to par skinny cheese (plānais siers). Ģitāristiem nosaukums iepaticies un bijis skaidrs, kā sauks grupu.

Vēlāk "Skninny Cheese" pievienojās bundzinieks Aivis Putniņš, kurš pirms tam bungas spēlējis nebija: "Ērika jubilejas pasākumā viņš izteicās, ka nopirks bungas un es viņas spēlēšu. Atbildēju, ka nekad neesmu spēlējis, bet Ēriks uzstājīgi teica - nekas, tu spēlēsi bungas. No mūzikas veikala atnāca lielas pakas ar bungām, uznesām dzīvoklī un saiņojām vaļā. Sākumā nezinājām, kā krāmēt. Salikām un piebildām - nu jā, izskatās, kā bungas."

Pirms sitaminstruments no veikala vēl nebija ieradies, Aivis sēdējis bundzinieka krēslā un ritmu sitis ar tamburīna palīdzību.

2013.gadā grupai pievienojās dziedātājs Agris Krapivņickis, kurš atzīst, ka viņš vienmēr ir vēlējies spēlēt mūzikas grupā: "Aivis man uzrakstīja un teica, ka viņiem esot grupa, lai atnāku paklausīties. Man vienmēr ir bijis sapnis spēlēt grupā. Atnācu uz mēģinājumu un sapratu, ka šeit palikšu."

Vēlāk Agris esot vaicājis, vai uz mēģinājumu var uzaicināt savu draudzeni, sakot, ka viņa no mūzikas daudz saprot, līdz ar to, grupai pievienojusies dziedātāja, vijoliste un pianiste Eva Česle.

"Skinny Cheese" sastāvs bija nokomplektēts un sākās aktīvi mēģinājumi. Pēc četru mēnešu darba, grupai bija pirmais koncerts Pociemā, kur viņi uz lielās skatuves spēlējuši 30 dziesmas.

"Jāsaka, ka izpildījums bija diezgan briesmīgs, bet tas nebija arī mūsu sliktākais koncerts," atzīst mūziķi.

Lai arī grupas sākums nebija viegls, tagad muzicēšana notiek daudz aktīvāk. "Skinny Cheese" uz mēģinājumiem tiekas reize nedēļā un viņu repertuārā ir vairāk kā 60 dziesmas, kuru skaitā arī viņu pašu komponētā mūzika.

"Nu tas pāriet kaut kāda veida kvalitātē. Mūsu jubilejas koncertu bija apmeklējis pat pilsētas mērs, dejojot līdz trijiem rītā. Arvien vairāk sākam meklēt jaunas skaņas un jaunus instrumentus. Kopā mums ir bijuši apmēram 20 koncerti. Aizvadītais bijis ražīgākais gads," stāsta mūziķi.

Visvairāk oriģināldziesmu grupā veido Agris un Ēriks. Agris dziesmu sāk veidot, rakstot vārdus, turpretī Ērikam dziesmu radīšana padodas, sākumā spēlējot mūzikas ritmu, tikai pēc tam domājot vārdus.

"Skinny Cheese" repertuārs ir dažāds - sākot no mūsdienu populārās mūzikas, beidzot ar šlāgeriem un ar to viņi izceļas citu grupu starpā.

Tāpat grupa pievērš uzmanību sava tēla veidošanai un tam, kā viņi sevi pasniedz publikai: "Salīdzinot sevi ar citām grupām, mēs atšķiramies ar to, kā mēs sevi pasniedzam publikai. Mums ir izveidots brends un kvalitatīvs logo. Mēs piedomājam pie video projekcijas un skatuves noformējuma. Citas grupas sēž un dzied bez emocijām, bet mēs "spridzinam". Nav tā, ka mēs sēžam mājās un gaidām koncertu. Uz katru koncertu mēs gatavojamies un veidojam savu vizuālo tēlu."

"Skinny Cheese" nākotnes mērķis ir vairāk strādāt pie savu dziesmu veidošanas un vairāku koncertu rīkošanas, taču vēl joprojām paralēli ir gatavi spēlēt ballēs. Lielākais grupas mērķis ir sava albuma izdošanai vai uzstāšanās kādā mūzikas festivālā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)