Banner 980x90

Limbažos izveidota "Rail Baltica" trases izpētes konsultatīvā darba grupa

Limbažu novada pašvaldība kopā ar vietējiem iedzīvotājiem sadarbībai ar "Rail Baltica" trases plānotājiem izveidojusi konsultatīvo darba grupu, pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informēja sabiedrisko attiecību speciāliste Rita Voronkova.

Noteikti svarīgākie darba uzdevumi: definēt priekšlikumus nepieciešamajām kompensācijām, rast optimālus risinājumus piekļuvei esošajām infrastruktūrām, piedāvāt labāko trases variantu, kas atbilstu Limbažu novada un Skultes pagasta interesēm, diskutēt par Skultes industriālās teritorijas attīstību.

Savukārt Daugmales iedzīvotāju iniciatīvas grupa, tiekoties ar pilnsabiedrības "RB Latvija" ekspertiem, akcentēja būvniecības norisi, sprieda, kā nodrošināt ērtu piekļuvi īpašumiem un būvniecības laikā radīt peļņas iespējas vietējiem iedzīvotājiem Daugmalē, kur "Rail Baltica" vajadzībām paredzēts uzbūvēt tiltu pār Daugavu un "VIA Baltica" šķērsojumu.

Neils Balgalis, RB Latvija telpiskās plānošanas eksperts: "Darba grupas ļauj identificēt ne tikai vispārīgās, bet arī konkrētās praktiskās iedzīvotāju intereses. Jaunizveidotajā Limbažu novada darba grupā jau diskutējām par ietekmi uz meliorācijas sistēmām, ietekmi uz lopkopību un ko darīt, ja ferma tuvu trasei, spriedām par vecā dzelzceļa izmantošanas iespējām un pat apspriedām igauņu spēju vienoties. Šajās diskusijās arī ieskicējas risinājumu varianti. Piemēram, kā izmantot Skultes staciju nākotnē, kā iespēju minot kravu centru un staciju."

Māris Beļaunieks, Limbažu novada domes priekšsēdētājs: "Lai gan šobrīd norisinās starptautiski nozīmīga projekta izstrāde, pašvaldībai, galvenokārt, rūp vietējo iedzīvotāju interešu ievērošana. Sabiedriskās apspriešanas laikā varēja izsecināt, ka būs nepieciešama ciešāka sadarbība ar iedzīvotājiem, kuru īpašumus varētu skart dzelzceļa būvniecība, tādēļ darba grupu veidošana ir vitāli nepieciešama. Iedzīvotājiem ir svarīgi, ka viņu viedoklis tiek uzklausīts un ņemts vērā, lai būvniecības process būtu pieņemams visām iesaistītajām pusēm."

Darba grupas sākotnējais sastāvs: īpašnieku pārstāvji Arnis Preiss, Guntars Baumanis, Inta Bēnerte-Strenga , Artis Ārgalis, Skultes pagasta pārvaldes vadītājs, Māris Beļaunieks, Limbažu novada domes priekšsēdētājs, kā arī vairāki zemnieku saimniecību un uzņēmēju pārstāvji.

Limbazi24.lv jau vēstīja
, ka Salacgrīvas novada pašvaldība kopā ar vietējiem iedzīvotājiem sadarbībai ar "Rail Baltica" trases plānotājiem izveidojusi konsultatīvo darba grupu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)