Banner 980x90

Limbažos noslēgusies vēsturiskā centra ēku un jumtu renovēšanas projektu īstenošana

Foto: limbazi.lv
Foto: limbazi.lv

Noslēgusies projektu realizācija pašvaldības konkursā "Limbažu vēsturiskā centra ēku fasāžu renovācija 2015". Ar pašvaldības atbalstu šogad īstenoti desmit projekti. 

Kā pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informēja Limbažu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālsite Agrita Vītola, renovētas ēku fasādes namiem Ģildes ielā 2, 3 un 5, Dārza ielā 5, 15, 16 un 20, Cēsu ielā 9 un 13 un Jūras ielā 16. Atjaunoti arī 3 namu jumti (Cēsu ielā 9, Ģildes ielā 3 un Jūras ielā 16).

Limbažu vēsturiskā centra ēku fasāžu renovācijas projektu konkurss notika jau trešo gadu pēc kārtas, dodot iespēju vēsturiskā centra ēku īpašniekiem iegūt līdz 1500 eiro lielu pašvaldības līdzfinansējumu fasādes atjaunošanai.  Šogad Limbažu vecpilsētas ēku īpašnieki varēja pretendēt arī uz līdzekļu piesaisti jumtu renovācijai. Jumta renovācijai bija iespējams iegūt atbalstu līdz pieciem tūkstošiem eiro.

Oktobra beigās konkursa vērtēšanas komisija devās iepazīties ar īstenotajiem projektiem un satikties ar ēku īpašniekiem, lai pārrunātu renovācijas darbu virzību. Vairāki projektu īstenotāji atzina, ka renovācijas darbi prasījuši daudz laika un pūļu, taču rezultāts ir biji tā vērts. Turklāt saņemts pašvaldības speciālistu atbalsts, gan projektu dokumentācijas sagatavošanas procesā, gan veicot renovācijas darbus.

Pērn pašvaldības atbalstu fasāžu renovācijai saņēma 11 projekti. Arī nākamajā gadā Limbažu novada pašvaldība plāno turpināt atbalsta programmu, rīkojot konkursu Limbažu vecpilsētas ēku un jumtu renovācijas projektiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)