Banner 980x90

Limbažos notiks "Olimpiskā diena 2016" 

Foto: Lita Krone/ LETA
Foto: Lita Krone/ LETA
Piektdien, 23.septembrī 531 norises vietās visā Latvijā notiks "Olimpiskā diena", kas kopā plāno pulcēt jaunu pasākuma dalībnieku skaita rekordu – 123 353 dalībnieku no 95 Latvijas novadiem un pilsētām. Pasākuma devīze ir "Padod bumbu!", pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv uzzināja Limbažu novada pašvaldībā. 

"Olimpisko dienu" Limbažos organizē Olimpiskais centrs "Limbaži" un to ar rīta rosmi laukumā pie Sporta halles atklās plkst.9.50. 

Pilna informācija par "Olimpiskās dienas" norisi Limbažos piejama šeit.

"Olimpiskās dienas 2016" devīze Latvijā ir "Padod bumbu!", jo tā ir veltīta Olimpiskā sporta veida – volejbola popularizēšanai", akcentē LOK ģenerālsekretārs, Olimpiskais vicečempions Žoržs Tikmers. "Volejbols Latvijā ir populārs sporta veids, kas vienmēr ir lepojies ar augstiem sportiskiem sasniegumiem un izciliem sportistiem. Arī 2012.gada Londonas Olimpiskajām spēlēs pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš izcīnīja Olimpiskās bronzas medaļas."

"Olimpiskā diena 2016" šogad ir "Eiropas Sporta nedēļas" sastāvdaļa. "Eiropas Sporta nedēļas" mērķis ir veicināt fiziskās aktivitātes visā Eiropā un tajā iesaistīties tiek aicināts ikviens iedzīvotājs.

"Cilvēki Latvijā joprojām ir nepietiekami fiziski aktīvi – katrs trešais no iedzīvotājiem sportiskām aktivitātēm nepievēršas vispār. Mazkustīgums ir izaicinājums visā Eiropā. Tāpēc Eiropas Sporta nedēļa, kas šogad septembrī notiek otro gadu, tiek organizēta ar mērķi mainīt mūsu attieksmi un paradumus un kļūt kustīgākiem – iemācot to bērniem agrā vecumā ģimenē, pēc tam bērnudārzā un skolā, mudinot domāt par savu strādājošo fizisko aktivitāti uzņēmumos un, visbeidzot, radot labvēlīgus apstākļus arī pilsētvidē. Aktīvam, kustīgam dzīvesveidam jākļūst par mūsu ikdienu, jo tas ne tikai uzlabo veselību, bet arī veicina darba spējas, iemāca disciplīnu, uzlabo kopējo dzīves kvalitāti", stāsta Latvijas Sporta federācijas padomes prezidents Einars Fogelis.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)