Banner 980x90

Limbažos par situmtrašu nomaiņu nebūs jāuztraucas aptuveni 30 gadus

SIA "Limbažu siltums" 2012.gadu aizvadījis veiksmīgi - turpinājies darbs pie siltumsaimniecības sakārtošanas, izbūvēti jauni pieslēgumi, kā arī domāts par ieguldījumiem nākotnē. Pēc siltumsaimniecības sakārtošanas projekta realizācijas par situmtrašu nomaiņu nebūs jāuztraucas aptuveni 30 gadus, pilsētas informācijas portālam Limbazi24.lv pavēstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Ainārs Grīviņš.

"Kopumā pērnais gads bijis veiksmīgs. Jau trešo gadu strādājam pie Eiropas Savienības līdzfinansētiem projektiem - nomainījām esošas siltumtrases kopumā par 2,3 miljoniem latu. Siltumtrasēs siltuma zudumi bija pat 30%, taču tagad, nomainot siltumtrases, tos ir izdevies samazināt aptuveni līdz 10%. Tas, savukārt, uz uzņēmumu atstāj iespaidu finansiālā ziņā un līdz ar to tiek ekonomēti līdzekļi. Ieguldītā nauda nodrošina ekonomiju un šo ietaupījumu varam novirzīt citiem izdevumiem, piemēram, aizdevuma segšanai, kurināmajam, elektrībai un degvielai," norāda Grīviņš.

Viņš uzsver, ka uzņēmuma mērķis ir nevis domāt par tarifa samazināšanu, bet gan par esošā tarifa saglabāšanu maksimāli ilglaicīgā periodā. Pēc apstiprinātā tarifa "Limbažu siltums" strādā jau kopš 2008.gada un mērķis ir to saglabāt pēc iespējas ilgāk.

Grīviņš atklāj, ka pērn strādāts pie projekta, kurā turpināta trašu nomaiņa un izbūve, kā arī veikta 11 jaunu pieslēgumu izbūve, kas nozīmē, ka uzņēmums ieguvis 11 jaunus patērētājus. Šī projekta kopējā summa ir aptuveni 556 000 latu, no tiem Kohēzijas fonda daļa 40%, atlikušais - "Limbažu siltuma" finansējums.

"Var teikt, ka pēc šī projekta realizācijas Limbažu pilsētā būs nomainītas 100% visas trases. Projekts, kuru uzsākām realizēt pērn, noslēgsies šajā gadā. Sakarā ar laika apstākļiem, mums izdevās paveikt aptuveni 82% no kopējā darbu apjoma, tādēļ darbi šogad turpināsies," norāda "Limbažu siltuma" vadītājs un skaidro, ka pēc šī projekta pabeigšanas, Limbažu pilsētā 100% būs nomainītas siltumtrases, izņemot, protams, atsevišķus posmus, kuri jau ir mainīti 2006.gadā vai 2007.gadā.

Viņš atzīmē, ka tas ir ieguldījums aptuveni uz 30 gadiem un šajā periodā par siltumtrašu maiņu nebūs jādomā.

Vaicāts, vai arī iedzīvotājiem pašiem pastāv iespēja samazināt siltuma zudumus, Grīviņš atbild apstiprinošani un norāda, ka risinājums viennozīmīgi ir daudzdzīvokļu mājas siltināšana.

Pie līdz šim paveiktā uzņēmums nav nolēmis apstāties. "Limbažu siltums" pārņēmis Umurgas siltumsaimniecību un kā atklāj Grīviņš - tā ir pilnībā sabrukusi, līdz ar to uzņēmums piesaista līdzekļus tās sakārošanai.

"Ja runājam par nākotni, tad ir izvirzīti divi tālākie mērķi. Pirmkārt, domājam par iespēju celt katlu mājas efektivitāti, to nodrošinātu dūmgāžu kondensatoru izbūve. Otrkārt, mums ir mērķis būvēt koģenerācijas staciju, taču tas prasa lielu līdzekļus aptuveni divu līdz trīs miljonu latu apmērā." norāda "Limbažu siltuma" vadītājs un atzīmē, ka, protams, turpināsies arī Limbažu pilsētā nepieciešamo ikdienas darbu veikšana.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)