Banner 980x90

Limbažos plāno būvēt voljeru īslaicīgai klaiņojošo dzīvnieku izmitināšanai

Limbažos plāno būvēt voljeru, kur īslaicīgi izmitināt klaiņojošus mājdzīvniekus, vēsta laikraksts "Auseklis".

Novada pašvaldība beidzot apstiprinājusi mājdzīvnieku (suņu un kaķu) uzturēšanas kārtību Limbažu novadā. Tajos paredzēts, ka īpašniekam, ja dzīvnieks nav reģistrēts Lauksaimniecības datubāzē, līdz 2016.gada jūlijam tas jāreģistrē pašvaldības izveidotajā mājas dzīvnieku reģistrā. Dzīvnieka īpašniekam būs pašvaldībai jāmaksā nodeva, savukārt pretī viņš saņems reģistrācijas žetonu. No nodevas atbrīvos personas ar redzes invaliditāti, 1. grupas invalīdi un vientuļie pensionāri.

"Auseklis" raksta, ka joprojām pašvaldība uzņemas segt bezsaimnieku dzīvnieku sterilizācijas un vakcinācijas izmaksas.

Ar SIA "Namsaimnieks" tiks noslēgts līgums par klaiņojošo dzīvnieku ķeršanu un izmitināšanu. "Plānots arī būvēt voljeru, lai mājdzīvnieku dienas trīs paturētu Limbažos un nevajadzētu to vest uz kādu no tuvīnajām patversmēm, kas izmaksā dārgi. Iespējams, pa šīm dienām atrodas arī dzīvnieka saimnieks," laikrakstam norādīja Limbažu novada pašvaldības izpilddirektors Agris Blumers.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)