Banner 980x90

Limbažos reģistrēti trīs saraksti vēlēšanām; Salacgrīvā vēl neviens

Laikā no piektdienas, 12.aprīļa, kad tika uzsākta vēlēšanu kandidātu sarakstu pieņemšana 1.jūnija pašvaldību vēlēšanām, līdz piektdienai, 19.aprīlim, Limbažu novada vēlēšanu komisijā reģistrēti trīs deputātu kandidātu saraksti, pilsētas informācijas portālam Limbazi24.lv pastāstīja Limbažu novada vēlēšanu komisijas sekretāre Dace Romberga.

Starp tiem ir Nacionālā apvienība "Visu Latvijai" - "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK" kur saraksta priekšgalā: Ilze Dzintare, Gundars Plešs un Gunārs Grīnbergs.

Sarakstu iesniegusi arī partija "Vienotība", kur pirmie sarakstā: Māris Beļaunieks, Juris Žūriņš un Vaira Ābele un partija "Reģionu alianse" ar Ziedoni Rubezi, Normundu Greizi un Inesi Baikovsku saraksta priekšgalā.

Romberga norāda - tā kā šogad tas, kura partija pirmā reģistrējas, nenosaka tās kārtas numuru vēlēšanu biļetenos, tad pieteikšanās norit vienmērīgi. Pirmās divas minētās partijas ieradās pirmajā pieteikšanās dienā, bet "Reģionu alianse" - pirmdien, 15.aprīlī.

Viņasprāt, topošo deputātu aktivitāte varētu pieaugt, visticamāk, piektdien un pirmdien, 22.aprīlī, kad ir pēdējās sarakstu iesniegšanas dienas.

Tikmēr Salacgrīvas novada vēlēšanu komisijā līdz 19.aprīļa rītam nav iesniegts vēl neviens saraksts.

Salacgrīvas novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Maruta Pirro vērtē topošo deputātu aktivitāti kā zemu, lai neteiktu, ka tās nav vispār, bet viņa cer, ka līdz piektdienas,19.aprīļa pēcpusdienai, Salacgrīvas novada vēlēšanu komisijā tiks iesniegts viens saraksts.

Limbazi24.lv jau vēstīja, ka ka piektdien,12.aprīlī, sākās deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana šā gada 1.jūnija pašvaldību vēlēšanām. Kandidātu sarakstu iesniegšana turpināsies līdz 22.aprīlim.

Atšķirībā no iepriekšējām vēlēšanām, pašvaldību vēlēšanās deputātu kandidātu saraksti netiks numurēti. Šajās vēlēšanās vairs nebūs spēkā arī nosacījums vēlēšanu zīmes iecirkņos sakārtot sarakstu pieņemšanas secībā. To, kā sagrupēt vēlēšanu zīmes izsniegšanai vēlētājiem, līdzīgi kā Saeimas vēlēšanās, noteiks izloze

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)