Banner 980x90

Limbažos sākta tranzītielas apļu izbūve

Aizvadītajā nedēļā Limbažos sākta viena tranzītielas apļa izbūve. Būvdarbu vietā autovadītājiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem. Apļu izbūves laikā autotransporta kustību regulē ar luksoforu palīdzību.
Pavisam tranzītielā būs trīs apļveida krustojumi – ielas sākumā, kur savienojas Rīgas un Ķiršu iela, Cēsu ielas un bijušā dzelzceļa posma krustošanās vietā, kas atrisinās līdzšinējās satiksmes drošības problēmas Cēsu un Stacijas ielu krustojumā pie Maximas veikala, kā arī Alojas ceļa un pilsētas apvedceļa krustojumā.

Tranzītielas izbūve tiek veikta posmā no Ķiršu ielas pie pilsētas robežzīmes no Raganas puses, tad virzās pa daļu no bijušās dzelzceļa joslas, pieslēdzoties jau esošajam apvedceļam Krišjāņa Barona ielā. Tādējādi no tranzīta kustības tiks atslogots pilsētas centrs, ko laika gaitā būs iespējams sakārtot.

Ielai ierīkota nepieciešamā infrastruktūra un šobrīd norit gājēju ietvju un veloceliņu izbūve. Viena no projekta aktivitātēm ir arī autobusu stāvvietas izveidošana ar iebraukšanu no tranzītielas puses. Līdz ar to tiks radīti drošāki apstākļi Stacijas un Jaunās ielas krustojumā pie autoostas gan gājējiem, gan citiem satiksmes kustības dalībniekiem.

Tranzītielas tehnisko projektu izstrādāja SIA "Projekts 3", kura vadītājs ir bijušais limbažnieks Mārtiņš Roops, firma būvniecības laikā veic arī projekta autoruzraudzību. Būvdarbu iepirkumu procedūrā uzvarēja Ceļu būves firma SIA "Binders", būvniecības darbus 49% apmērā kā apakšuzņēmēji veic vietējā firma SIA "Limbažu ceļi".

Tranzītielas izbūve jābeidz 2015.gada vasara beigās. Taču, kā vēsta laikraksts "Auseklis" gan Limbažu novada pašvaldība, gan būvnieks SIA "Limbažu ceļi" ir ieinteresēti, lai darbi tiktu pabeigti ātrāk. Kā laikrakstam norādīja Limbažu novada pašvaldības Attīstības nodaļas vadītājs Ģirts Ieleja, visas jaunizbūvētās ielas asfaltēšana varētu notikt jau augustā vai septembrī.

Limbazi24.lv jau vēstīja, ka tranzītielas izbūvē neizmantotā dzelzceļa līnija kļuvusi par tūrisma taku.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)