Banner 980x90

Limbažos varētu turpināties daudzdzīvokļu ēku siltināšana

Gadījumā, ja būs izstrādāti programmas nosacījumi daudzdzīvokļu ēku siltināšanai un pieejams finansējums, SIA "Namsaimnieks" plāno izskatīt iedzīvotāju vēlmes, iespējas uzkrāt finanšu līdzekļus un pieteikties atbalstam, lai turpinātu ēku siltināšanu pilsētā, pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informēja SIA "Namsaimnieks" valdes priekšsēdētājs Vilnis Voss.

Vērtējot līdz šim paveikto, Voss norāda, ka kopumā ēku siltināšana ir atbalstāma.

"Ēkas iegūst pilnīgi jaunu skatu, ārsienu konstrukcijas tiek pasargātas no laika apstākļiem, kā rezultātā ēkas mūžs tiek pagarināts. Taču jāatceras, ka siltināšanai - ēku energoefektivitātes uzlabošanai ir jābūt kompleksam risinājumam. Nepietiek ar to, ka tiek nosiltināta ārsiena un nomainīti logi. Kopējā projektā būtu jāiekļauj apkures sistēmas un ventilācijas sistēmu sakārtošana, bēniņu pareiza siltināšana, jumta segumu remonts. lietus ūdens novadīšana no jumta un aizvadīšana uz tuvāko pilsētas lietus ūdens savākšanas sistēmu. Limbažos ēku siltināšana ir bijusi viena no aktīvākajām Latvijas mērogā, īsā laikā ir veikti projektēšanas un projektu sagatavošanas darbi, iespējams tāpēc pie projektiem daudzas lietas nav bijušas iekļautas vai ne līdz galam izdomātas," skaidro Voss.

Šogad Limbažos izdevies pabeigt siltināšanas darbus ēkai Sporta ielā 8, kā arī SIA "Namsaimnieks" pēc ilgāka laika un defektu novēršanas ir saņēmis finansiālu atbalstu ēkas atjaunošanai Sporta iela 9a.

Voss min: "Protams par siltināšanu ir interese no māju iedzīvotājiem. Jānāk kopā, runāsim, izvērtēsim, noteikti atradīsim iespējām labāko risinājumu."

Tāpat Voss informē, ka šogad iespējams veikt daudzdzīvokļu māju siltināšanas pirmsprojektu stadijai nepieciešamos darbus, bet pašus būvdarbus jau 2016.gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)