Banner 980x90

Limbažu 1.vidusskolas komanda piedalīsies erudīcijas konkursā "eXperiments"

22.aprīlī, Latvijas Televīzijas septītajā kanālā (LTV7) plkst.16:45 būs skatāmas Latvenergo koncerna skolēnu erudīcijas konkursa "eXperiments" pusfināla sacensības, kurās piedalīsies Limbažu 1.vidusskolas komanda "Elektriskie", informē Sintija Kvasova, Komunikāciju aģentūras "Edelman Affiliate" pārstāve.

Šajā dienā Limbažu 1.vidusskolas komanda "Elektriskie" sacentīsies ar Rīgas Juglas vidusskolas komandu "Pionieri" un Dobeles Valsts ģimnāzijas komandu "Nacionālie varoņi". 21 šā gada spēcīgākā Latvijas skolu komanda piedalīsies televīzijas spēlēs, kuru laikā notiks skolēnu cīņa par 2010. gada erudītākās komandas titulu.

Šogad par konkursa "eXperiments" uzvarētāja titulu televīzijas spēlēs klātienē cīnīsies skolēnu komandas no Balviem, Bauskas, Dobeles, Gulbenes, Jēkabpils, Limbažiem, Madonas, Rīgas, Ropažiem, kā arī Apes, Kārsavas, Ķekavas, Vecumnieku, Jaunjelgavas, Ogres, Auces un Aglonas novadiem. Konkursa fināla uzvarētāji dosies ceļojumā uz noslēpumaino Turciju - kultūras šūpuli, vēstures un arhitektonisko vērtību pārbagāto zemi tirkizzilās Vidusjūras piekrastē.
{baneris}
Ar skolēnu vidū populāro erudīcijas saukli "Zināt ir stilīgi!" un tāda paša nosaukuma dziesmu, ko izpildīs šā gada Latvijas Eirovīzijas konkursa finālisti – grupas "PeR" dalībnieki, ik nedēļu aizsāksies Latvenergo koncerna erudīcijas konkurss skolēniem "eXperiments". Skolēni parādīs skolā un dzīvē iegūtās iemaņas eksaktajās zinātnēs, kā arī erudīciju un spēju orientēties sadzīves lietās. Televīzijas raidījumi būs skatāmi LTV7 katru ceturtdienu sākot no šā gada 8.aprīļa plkst. 16.45, ar atkārtojumiem attiecīgās nedēļas svētdienās plkst. 13.30.

Iknedēļas televīzijas raidījumos skolēni liks lietā savu erudīciju atjautības uzdevumos, veiks elektroeksperimentus, ar saukli "Vienoti zaļākai rītdienai!" parādīs savu izpratni par dažādu sadzīves priekšmetu otrreizējas pārstrādes iespējām.

Kopumā šogad Latvenergo skolēnu erudīcijas konkursam pieteicās 185 komandas jeb 925 skolēnu no visiem Latvijas novadiem. Visas pieteikušās skolu komandas piedalījās spēcīgāko dalībnieku atlasē neklātienes kārtā konkursa interneta lapā www.experiments.lv, risinot dažādus testa un fizikas uzdevumus, kā arī izstrādājot otrreizējas pārstrādes materiālu praktiskus projektus. Liela loma skolēnu sasniegumos ir fizikas skolotājam, kas ilgstoši konsultē, sagatavo un atbalsta savu komandu šim valsts līmeņa konkursam.

Savukārt, Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretārs Mareks Gruškevics pateicas konkursa rīkotājiem, norādot, ka tradīcijām bagātais Latvenergo koncerna erudīcijas konkurss ir iemantojis skolu un skolēnu uzticību, par ko liecina kuplais dalībnieku skaits. M.Gruškevics uzsver, ka skolēnu interese par dabas zinātņu priekšmetiem ir būtiska tautsaimniecības attīstības kontekstā, tāpēc šis projekts ir labās prakses piemērs, jo daudzu gadu garumā spējis 8.un 9.klases skolēnus motivēt iegūt un papildināt zināšanas fizikā, kas nav no vieglākajiem priekšmetiem.

Latvenergo koncerna skolēnu erudīcijas konkursam "eXperiments" šis gads ir īpašs jubilejas gads, jo šogad tas noris jau 15. gadu pēc kārtas. Savas pastāvēšanas laikā erudīcijas konkurss izaudzis no spēles ar nosaukumu "Vatiņš" līdz pat radošajam konkursam "eXperiments". Šī konkursa laikā 8. un 9. klašu skolēni var parādīt, cik labi tie ir apguvuši pamatskolas obligāto mācību vielu, kā arī interesantā veidā atkārtot un iegūt papildu zināšanas fizikā un enerģētikā. Vienlaikus tā ir arī iespēja popularizēt skolas vārdu visas Latvijas mērogā un parādīt, kurā skolā, pilsētā vai novadā top labākie nākotnes eksakto zinātņu speciālisti. Konkursa galvenais mērķis ir izglītot skolēnus par drošu un efektīvu elektroenerģijas lietošanu sadzīvē, kā arī veicināt jauniešu profesionālo orientāciju, mudinot padziļināti apgūt eksaktās zinātnes.

"eXperimenta" uzvarētājus un pārējās klātienes spēļu komandas šogad sagaida īpaši vērtīgas balvas, ko sarūpējis Latvenergo koncerns kopā ar pārējiem konkursa labvēļiem - tūrisma aģentūra "FTB Latvija", jūras pārvadājumu kompānija "Tallink", žurnāls "Ilustrētā Zinātne", laikraksts "Latvijas Avīze", portāls draugiem.lv, Latvijas populārākā prāta spēle brain.draugiem.lv, piedzīvojumu parks "Mežakaķis", vertikālais vēja tunelis "Aerodium", sulu ražotājs "Cido grupa", apgāds "Lielvārds", dāvanu veikals davanuserviss.lv, galda spēļu veikali "LUDO", kā arī skolēnu un studentu karte "ISIC".

Plašāka informācija par konkursu "eXperiments" un tā norises gaitu regulāri tiek publicēta konkursa mājas lapā: www.experiments.lv.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)