Banner 980x90

Limbažu 3.vidusskolas komanda gūst panākumus pētījumu konkursā

Foto: Limbazi24.lv
Foto: Limbazi24.lv

Sākot jauno mācību gadu, viens no lielākajiem logu profilu piegādātājiem SIA "Rehau" izsludināja pētījumu konkursu skolēniem "Logi šodien un logi rīt". Konkurss ir noslēdzies un ir zināmi rezultāti, aģentūru LETA informēja "Rehau" pārstāve Līga Bērziņa.

Konkursa mērķis bija pievērst skolēnu uzmanību logu kvalitātes rādītājiem un veicināt izpratni par labu logu nozīmi sabiedrisko ēku un mājokļu mikroklimata uzlabošanā.

Skolēni trīs mēnešu laikā pētīja, kā ikdienā kalpo viņu tuvumā esošie logi, aprakstīja savas subjektīvās un objektīvās izjūtas telpās, mainoties gadalaikiem, izzināja, kam jāpievērš uzmanība logu ekspluatācijā. Jaunieši iesniedza ierosinājumus, kādus logus viņi vēlētos ieraudzīt nākotnē, iesakot jaunas, līdz šim nebijušas idejas. Konkursam kopā tika iesūtīti 35 komandu un individuālie darbi.

Komandu konkurencē 5.-8.klašu grupā laureāti ir: 1.vieta - Liepājas Raiņa 6.vidusskolas 5.b klases komanda; 2.vieta - Zemītes pamatskolas 6.klases komanda; 3.vieta - Limbažu 3.vidusskolas 7.klases komanda.

Žūrijas simpātiju balvu par radošu pieeju, izsakot pētījuma rezultātus dzejā, saņem Jaunsilavas pamatskolas 7.klases komanda.

Labāko individuālo darbu autori 5.-8.klašu grupā ir: 1.vieta - Renārs Paiders, Rīgas 64.vidusskolas 5.a klases skolnieks; 2.vieta - Kristaps Nolle, Kuldīgas Centra vidusskolas 7.a klases skolnieks; 3.vieta netika piešķirta.

Žūrijas simpātiju balvas par inovāciju piedāvājumiem saņem Gustavs Bumblis, Laurenču sākumskolas 6.klases skolnieks, un Paula Bumble, Siguldas Valsts ģimnāzijas 7.a klases skolniece.

Labāko individuālo darbu autori 9.-12.klašu grupā ir: 1.vieta - Elvijs Vanags, Gulbenes novada Valsts ģimnāzijas 12.a klases skolnieks; 2.-3.vieta netika piešķirta.

Žūrijas simpātiju balvu par nopietnu logu pētījumu iegūst Olga Špoka, Biķernieku pamatskolas 9.klases skolniece.

Konkursa uzvarētāji katrā klašu grupā balvās saņem planšetdatorus, savukārt skolu komandas saņem viedpalīgus gaisa kvalitātes noteikšanai telpās. Pateicības balvas no konkursa rīkotāja "Rehau" saņems arī laureātu pedagogi. Veicināšanas balvas no "Rehau" par dalību konkursā saņems visi konkursa dalībnieki.

"Viens no iemesliem, kādēļ aicinājām jauno paaudzi nopietnāk paraudzīties uz ikdienā tik pierastajiem logiem, bija parādīt, cik svarīgas ir mums apkārt esošas lietas un kā tās spēj uzlabot dzīves kvalitāti. Esam gandarīti, ka, neraugoties uz sarežģīto uzdevumu, skolēni ar aizrautību iesaistījās mūsu konkursā. Priecājamies, ka jaunie pētnieki spēja paskatīties "ārpus rāmjiem", piedāvājot interesantas inovācijas kā, piemēram, nomaināmas logu profilu "ādiņas", ko, iespējams, drīzā nākotnē varētu piedāvāt unikāla dizaina cienītājiem. Pateicoties konkursam, ieguvām plašu ieskatu arī Latvijas vēsturisko logu dizaina attīstībā. Vērtējot darbus, manījām, ka skolēnu uzkrātā pieredze līdz šim veiktajos projektos palīdzēja sasniegt labus rezultātus arī šajos pētniecības darbos," stāsta SIA "Rehau" valdes loceklis Aldis Sirmačs.

Uzņēmums "Rehau" dibināts 1948.gadā un ir viens no pasaulē vadošajiem zīmoliem, kas piedāvā uz polimērām izejvielām bāzētus risinājumus būvniecībai, autobūvei un industrijai. Uzņēmums nodrošina nepārtrauktu izaugsmi pašu spēkiem, pateicoties inovācijām un kompetencei polimēru materiālu tehnoloģijās, kā arī materiālu un sistēmu attīstībā. Šodien "Rehau" apvieno 19 000 darbinieku 170 rūpnīcās un birojos, kuri gādā, lai kompānija attīstītos un gūtu panākumus. Latvijā "Rehau" darbojas kopš 1995.gada un ir viens no lielākajiem logu profilu un ar tiem saistīto zināšanu piegādātājiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)