Banner 980x90

Limbažu 3.vidusskola kļuvusi par Labdarības skolu

Limbažu 3.vidusskola, atsaucoties nodibinājuma "Limbažu fonds" aicinājumam, iesaistījusies projektā "Brīvprātīgais darbs - tavs veiksmes pakāpiens", kļūstot par Labdarības skolu.

Kā pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informēja Nodibinājuma "Limbažu fonds" projekta "Limbažu fonda darbības pilnveidošana" sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Tauriņa, tajā šobrīd notiek pavasarīga rosība, jo klases plāno un gatavo dažādu labdarības pasākumus, kas notiks marta beigās un aprīlī.

Projekta koordinatore, skolas direktora vietniece audzināšanas jomā Daiga Rudzīte norādīja, ka 10.martā notikusi klašu audzinātāju sanāksme, kurā pārspriests, kā konkrēti labdarības ieceres īstenot. "Ideju ir ļoti daudz, un arī sagatavošanās prasa laiku. Nevaram visu paveikt projekta nedēļas ietvaros, kā sākotnēji bija plānots, tāpēc labdarības aktivitātes esam izvērsuši divu mēnešu garumā."

Rudzīte stāta, ka skola aktīvi iesaistījusies, lai palīdzētu Limbažos ugunsgrēkā cietušajām ģimenēm: "Pateicoties direktora un pedagogu iniciatīvai, skolēni un viņu ģimenes tika aicināti ziedot, un skolā ir atvēlēta telpa sarūpētajiem ziedojumiem. Daudzi ziedoja naudas līdzekļus labdarības kontā. Ugunsnelaimē cietušās ģimenes ar pateicību pieņēma nepieciešamās lietas, taču ziedot sadzīves priekšmetus un apģērbu var joprojām. Saziedoto nodosim "Limbažu fonda" "Labdarības noliktavai"."

Šķetinot skolēnu un klašu audzinātāju labās domas un idejas, projekta koordinatore norāda, ka lielākais gandarījums ir pašu skolēnu iniciatīva, iesaistīšanās un vēlme palīdzēt. Pēc pavasara brīvdienām skolā tiks uzsākta ziedojumu vākšana Juglas dzīvnieku patversmei "Labās mājas". Tradīcija šai dzīvnieku patversmei ziedot un nogādāt barību, bļodiņas, siksniņas, segas un citas dzīvnieku aprūpei vajadzīgās lietas skolā turpinās trešo gadu. Savukārt 9.b klase šoreiz uzņēmusies palīdzēt Alojas novada dzīvnieku patversmei "Dzīvnieku atbalsts". "Aktīvākajiem un čaklākajiem būs iespēja klātienē izzināt patversmes ikdienas darbu," atklāj Rudzīte.

Aprīlī tiks rīkots labdarības koncerts 1.klases zēna Emīla Miķelsona ārstēšanās atbalstam. "Jau pērn šim mērķim organizējām labdarības tirdziņu," norāda Rudzīte. 3.klases skolēni sarūpē dāvanas bērnu sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas centra "Umurga" iemītniekiem un priecēs viņus ar koncertu. 8.a klases skolēni nolēmuši ziedot pārtiku "Sarkanā Krusta" Zupas virtuvei. 11.klašu skolēni gatavo dziesmu svētku kora un deju repertuāru, ko atskaņos un rādīs Limbažu pensionāriem, invalīdiem un politiski represētajiem Limbažu Dienas centrā, veco ļaužu pansionātā "Cerība".

Taps arī zīmējumu izstādes, ko varēs aplūkot dažādās iestādēs, kā arī bērni dosies sakopt āra teritorijas. Visi labie darbi būs redzami īpaši veidotā labdarības kokā, kas tiks izvietots skolas foajē.

Aktīvākajiem brīvprātīgā darba dalībniekiem tiks izsniegtas nodibinājuma "Valmieras novada fonda" sagatavotās uzlīmes ar mājas lapas adresi, kurā iespējams sevi piereģistrēt kā brīvprātīgā darba veicēju ES brīvprātīgo tīklā.

"Labdarības idejas ir iesētas un aprīlī tām varēs redzēt rezultātu. Galvenais, lai bērni un jaunieši izprot, kāpēc ir tik svarīgi mācēt dalīties," uzsver projekta koordinatore Rudzīte.

Projektu "Brīvprātīgais darbs - tavs veiksmes pakāpiens" īsteno nodibinājums "Valmieras novada fonds" ar EEZ finanšu instrumenta atbalstu, un tajā kā partneris iesaistījies "Limbažu fonds".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)