Banner 980x90

Limbažu 3.vidusskolā plaukst labdarība

Būt labam, darīt labu un dalīties – šie bija atslēgas vārdi nodibinājuma "Limbažu fonds" un Limbažu 3.vidusskolas īstenotajā projektā "Brīvprātīgais darbs – tavs veiksmes pakāpiens".

Kā pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informēja Nodibinājuma "Limbažu fonds" projekta "Limbažu fonda darbības pilnveidošana" sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Tauriņa, skolēnu un pedagogu rosība projekta ietvaros sākās februārī un ar atskatu uz paveikto noslēdzās 20.aprīlī. Šajā laikā bērni un jaunieši ar klašu audzinātāju atbalstu atvēra sirdis, ļaujot uzplaukt labdarībai.

"Paveikto nevar izmērīt skaitļiem, tas ir sirdsdarbs," ar gandarījumu atzina 3.vidusskolas direktora vietniece audzināšanas darbā un projekta koordinatore Daiga Rudzīte.

Projekta noslēguma pasākumā 3.vidusskolas zālē pulcējās 1. - 12.klašu skolēni un audzinātāji, lai pastāstītu par savas klases labajiem darbiem un uzklausītu citu klašu paveikto. "Projekta ideja bija ne vien veikt labos darbus, bet popularizēt brīvprātīgo darbu. To esam darījuši, pateicoties skolēniem, skolotājiem, skolas darbiniekiem un vecākiem un sabiedrībai kopumā. Brīvprātīgais darbs visā pasaulē tiek augstu novērtēts, un tas liecina par jums arī potenciālajiem darba devējiem," atklājot pasākumu, uzsvēra Rudzīte.

Bērnu un jauniešu labie darbi sākās ar finansiālu un materiālu atbalstu ugunsgrēkā Parka ielā cietušajām limbažnieku ģimenēm. 1.klases rīkoja labdarības koncertu, lai palīdzētu pirmklasniekam Emīlam atveseļoties. "Mēs gatavojām kartiņas ar laba vēlējumiem, dziedājām, dejojām un spēlējām mūzikas instrumentus. Ļoti ceram, ka Emīls ātrāk kļūs vesels," par paveikto un vēlmi ātrāk redzēt Emīlu atgriežamies skolā pastāstīja drosmīgākās 1.klases meitenes. 2.klases, 6.b un 12.klase apmeklēja Alojas dzīvnieku patversmi.

Skolēni tās iemītniekiem bija sarūpējuši barību, kakla siksnas, bļodiņas un devās jautrās pastaigās. 3.klases aprīļa beigās ar koncertu, rotaļām un kopīgu atpūtu priecēs Sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas centra "Umurga" bērnus. Pie bērnunama audzēkņiem Otrajās Lieldienās viesojās arī 3.vidusskolas struktūrvienības - Jauniešu un pieaugušo vakara maiņu vidusskolas - Skolēnu dome.

4.klašu skolēni izgatavojuši neparastas galda spēles, kas tiks dāvinātas pilsētas bērnudārziem. 7.b klase apmeklēja kaķu māju Dārza ielā un nogādāja minčiem barību. Skolēni aicināja cilvēkus nepamest savus mīluļus uz ielas, savukārt, kuriem vēl nav kaķu - pieņemt savās ģimenēs tos, kuriem nav māju. 8.a klase ziedoja pārtikas produktus Limbažu sarkanā krusta Zupas virtuvei, savukārt 8.b klase gatavoja apsveikumu kartiņas. 9.klases savu palīdzību un sirdsmīlestību veltīja veco ļaužu pansionāta "Cerība" ļaudīm, kuri mīt Limbažu slimnīcas telpās.

"Vecajiem cilvēkiem sniedzām koncertu, kopīgi pastaigājamies, lasījām priekšā avīzes un sarunājāmies. Aizkustinoši bija dzirdēt, ka iemītnieki vēlas dzīvot ilgi un satikt savus mazmazbērnus. Bijām sagatavojuši arī paciņas ar našķiem," pastāstīja 9.klašu meitenes. 10.klases piedalījās "Limbažu fonda" organizētajā jauniešu projektu konkursā ar SIA "Limbažu Tīne" finansiālo atbalstu veido kustību spēles sākumklašu bērniem. 11.a klase un viņu draugi ar sirsnīgu koncertprogrammu viesojās Limbažu novada Sociālā dienesta Dienas centrā, iepriecinot politiski represētos limbažniekus. Jauniešu talanti izpaudās dziesmā, dejā, dzejā un mūzikas instrumentu spēlē, saviļņojot koncerta dalībnieku sirdis.

Pamatīgu darbu labdarības ideju īstenošanā ieguldījuši pedagogi. Piemēram, skolotājas Jana Jenerte, Līga Turka un Līga Ungure apšuvušas un apadījušas skolas folkloras pulciņa bērnus.
Noslēgumā Limbažu 3.vidusskolas direktors Ziedonis Rubezis un Daiga Rudzīte pateicās "Limbažu fonda" vadītājai Spīdolai Lielmanei par skolai doto iespēju iesaistīties projektā un labdarībā un "Limbažu Tīnes" direktoram Jānim Krasovskim par finansējuma piešķiršanu bērnu spēļu stūrīša ierīkošanas projektam. Īpašu paldies skolas direktors teica labdarības projekta virzītājai Daigai Rudzītei. "Nav zināms, kad labdarība ir sākusies, bet ir skaidrs, ka tā nebeigsies," pārliecību par labo darbu turpinājumu pauda Rubezis.

Kā pateicība par ieguldīto sirdsdarbu bija pazīstamā dziedātāja Nikolaja Puzikova koncerts. Lieki piebilst, ka bērni un jaunieši zināja vārdus un dziedāja līdz gandrīz katrai mākslinieka izpildītajai dziesmai. Dziedātājs radīja milzīgu pozitīvu emociju un enerģijas lādiņu, savukārt auditorija atbildēja ar skaļām ovācijām, nerimstošiem aplausiem un pat dejām. Uz tik pozitīvas nots ir skaidrs, ka Limbažu 3.vidusskolā jeb "Labdarības skolā" labie darbi turpināsies.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)