Banner 980x90

Limbažu bezpajumtes kaķi sagaidīs sniegu jaunā mājiņā

Sestdien, 21.decembrī, Sporta ielas 14 mājas pagalmā tika oficiāli atklāta Limbažu Profesionālās vidusskolas kursantu izgatavotā mājiņa ielas kaķiem, novēroja pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv.

Uz atklāšanas pasākumu bija ieradušies gan mājas iedzīvotāji, gan biedrības "Limbažu Dzīvnieku Draugi" aktīvisti, gan Limbažu novada pašvaldības priekšsēdētājs Didzis Zemmers un Limbažu novada pašvaldības pārstāvis Leons Raitis Gerķis.

"Šo projektu iedvesmoja Tālivaldis Štamers, kurš jau ilgstoši rūpējas par šiem kaķīšiem un kuru ļoti uztrauca kā viņi varēs pavadīt auksto ziemu. Biedrība "Limbažu Dzīvnieku Draugi" sāka meklēt iespējas, lai varētu realizēt šo projektu. Limbažu Profesionālās vidusskolas direktors Dainis Augusts un meistars Andris Vimba izveidoja šīs kaķu mājas projektu un 1.kursa audzēkņi, būzvizstrādes galdnieki, kaķu māju izveidoja," atklāšanas uzrunā norādīja biedrības "Limbažu Dzīvnieku Draugi" pārstāve Dzintra Justa.

Ar SIA "Namsaimnieks" palīdzību izveidotā mājiņa veiksmīgi nogādāta un uzstādīta Sporta ielas 14 mājas pagalmā. Tāpat Justa uzrunā pateicās Pēterim Kviesim, kas mājiņai dāvinājis ruberoīdu. Tas veido mājiņas jumtu.

"Viss paliktu tikai labo domu līmenī, ja šīs mājas iedzīvotāji būtu teikuši "nē", taču mājā dzīvo ļoti labestīgi un sirds silti cilvēki, kas teica "jā, mūsu apkārtnes bezpajumtes kaķīšiem ir nepieciešama šī mājiņa"," priecājās Dzintra.

Uzrunas noslēgumā biedrības pārstāve izteica vēlējumu, lai arī citu māju saimnieki, sadarbojoties ar biedrības aktīvistiem, nebaidītos un izvietotu šādas mājiņas bezpajumtes kaķiem. Tuvākajā laikā tiek plānots vēl vienu šāda tipa mājiņu novietot arī Dārza ielā.

Limbažu novada pašvaldības priekšsēdētājs Didzis Zemmers uzsvēra, ka līdz ar šīs mājiņas uzstādīšanu ir paveikts brīnišķīgs darbs. "Šie dzīvnieciņi nemācēs to pateikt, bet viņi parādīs, ka pasaka lielu paldies jums, biedrībai "Limbažu Dzīvnieku Draugi" un entuziastiem, par šāda projekta tapšanu," apkārtējos uzrunāja Zemmers.

"Pa Limbažiem staigājot un braukājot esmu ievērojis, ka pie "Madaras" veikala ir iekārtota mājiņa kaķītim, Lauku ielā ir uztaisīta kaķu mājiņa un tagad šī ir trešā. Liels paldies entuziastiem un ceru, ka tas attīstīsies Limbažos un mēs būsim kā paraugi ne tikai māju siltināšanā, bet arī, varbūt, kā dzīvnieku aizstāvji," klātesošos uzrunāja Limbažu novada pašvaldības pārstāvis Leons Raitis Gerķis.

Sanākušie pasakuma gaitā arī dāvināja kaķīšu aizstāvjiem gan barību, gan citas noderīgas lietas.

Mājiņā jau iemājojuši divi kaķi. Tai ir izveidoti divi lieli nodalījumi, ko atdala starpsiena. Katrā mājiņas pusē ir ieeja. Jumts ir paceļams, tādēļ arī mājiņas apkope problēmas nesagādās. Biedrības pārstāvji un entuziasti cer, ka drīzumā mājiņa pulcēs vairākus bezsaimnieka kaķīšus.

Limbazi24.lv jau vēstīja, ka mājiņa tapusi biedrības projekta "Patvēruma izveide ielas kaķiem" gaitā.

Tāpat Limbazi24.lv jau vēstīja, ka 17.jūnijā 25 interesentu grupa izveidoja biedrību "Limbažu dzīvnieku draugi", kuras mērķis ir uzlabot mājas (istabas) dzīvnieku labturību novadā, izglītojot sabiedrību un risinot krīzes situācijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)