Banner 980x90

"Limbažu fonds" bērniem un jauniešiem stāsta par brīvprātīgo darbu

9.februāra rītā Limbažu 3.vidusskolas zāle bija bērnu un jauniešu piepildīta, jo tur notika projekta "Brīvprātīgais darbs - tavs veiksmes pakāpiens" atklāšanas pasākums ar mērķi mudināt jaunatni izprast un iesaistīties brīvprātīgā darba veikšanā, pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informēja nodibinājuma "Limbažu fonds" projekta "Limbažu fonda darbības pilnveidošana" sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Tauriņa.

Nodibinājums "Limbažu fonds" projektā iesaistījies kā "Valmieras fonda" partneris, un sadarbībā ar Limbažu 3.vidusskolu Limbažu novadā tiks īstenotas vairākas labdarības un brīvprātīgā darba aktivitātes.

Rosinot bērnus un jauniešus aizdomāties par to, ko viņi varētu darīt un kā palīdzēt citiem, "Limbažu fonda" valdes priekšsēdētāja Spīdola Lielmane pastāstīja par fonda pieredzi un to, kādus labos darbus tas veic. "Esam sarūpējuši kvalitatīvas pārtikas pakas gandrīz tūkstotim krīzes skartu ģimeņu četros novados. Vairākiem simtiem ģimeņu esam snieguši materiālu atbalstu bērnu sagatavošanai skolas gaitām. Ierīkojām veļas mazgātavu Lēdurgas un Lādezera iedzīvotājiem. Lādezerā izveidojām labdarības noliktavu, kurā cilvēki var ziedot mēbeles, sadzīves tehniku un citas noderīgas lietas, savukārt tiem, kas nonākuši krīzes situāciju, ir iespēja to saņemt. Ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu gatavojam kārumu paciņas sirmgalvjiem dažādos svētkos, rīkojam svētku koncertus. Šos un vēl daudz citu darbu fonda piecu gadu pastāvēšanas laikā esam paveikuši. Īpaši aicinu atsaukties jauniešus fonda izsludinātajam projektu konkursam, kurā ir iespēja iekārtot jaunu vai uzlabot esošu sporta laukumu."

Jauno paaudzi uzrunāja Limbažu novada Goda novadnieks, SIA "Limbažu tīne" direktors un "Limbažu fonda" ziedotājs Jānis Krasovskis. Viņš uzsvēra, ka uzņēmums vienmēr ir gatavs atbalstīt un iesaistīties labdarībā, sniedzot savu produkciju – dziju un krāšņos darinājumus, kas pazīstami visā pasaulē. Vadītājs aicināja klātesošos būt atvērtiem un darīt labu apkārtējiem. Labdarības darba pieredzē dalījās arī ilggadējā brīvprātīgā darba veicēja Zenta Rozīte, kas dažādās labdarības un ar to saistītās organizācijās, tostarp "Glābiet bērnus", darbojusies vairāk nekā 20 gadus. Viņa arī ir "Limbažu fonda" atbalstītāju vidū, labdarībai nododot neskaitāmus rakstainu cimdu un zeķu pārus. Aizvadītā gada nogalē viņas darbs novērtēts ar atzinības rakstu "Gada brīvprātīgais". Tā kā Zentas kundze ikdienā sastopama, uzkopjot pilsētas teritoriju, viņa uzsvēra, ka apkārtējās vides sakopšana ir viens no veidiem, kā darīt labu. Līdzīgi ir ar pazaudēto un atrasto lietu atdošanu īpašniekam. "Bieži pilsētas svētkos cilvēki pazaudē sev piederošas mantas. Kopā ar vīru esam atraduši vairāk nekā 50 telefonus un naudas makus ar ievērojamām naudas summām, bet ne reizi nav ienākusi prātā doma, kas mēs tos varētu paturēt. Un iedomājieties cilvēku prieku, kad viņam piederošā vērtīgā lieta ir atrasta un atgriezta. Viņu pateicība ir mans lielākais gandarījums. Lai katram no jums izdodot atrast kādu nozaudētu lietu, atdot to īpašniekam un izjust šo prieku un neizmērojamo gandarījumu," novēlēja Zentas kundze.

Noslēgumā skolas direktora vietniece audzināšanas jomā Daiga Rudzīte pastāstīja, cik daudz un dažādās labdarības akcijās iesaistījušies un kādus labos darbus veikuši Limbažu 3.vidusskolas skolēni. Zīļu vākšana un nogādāšana zvēriem Līgatnes un Tērvetes dabas parkos, koku stādīšana, grāmatu ziedošana skolas bibliotēkai, līdzekļu vākšana slimiem bērniem, veco ļaužu apciemošana pansionātos un vēl daudz citu labo darbiņu šajā gadā plānots turpināt un sākt no jauna.

"Aicinu katru klasi pārdomāt, kas būs jūsu labais darbs un ar klašu audzinātāju palīdzību plānot, kā labdarības ieceri īstenot. Tas nav sarežģīti, ja vien esat atvērti un gatavi palīdzēt," norādīja D.Rudzīte. Labie darbi tiks veikti pavasarī projektu nedēļas laikā. "Tiksimies aprīlī projekta noslēguma pasākumā, kad katra klase vēstīs par paveiktajiem labajiem darbiem, iespaidiem un rezultātiem," norādīja Rudzīte. Viņa īpaši mudināja vidusskolas jauniešus sasparoties un iesaistīties "Limbažu fonda" projektu konkursā, lai izveidotu aktīvās atpūtas laukumu skolas mazākajiem skolēniem.

Pasākums norisinājās projektā "Brīvprātīgais darbs - tavs veiksmes pakāpiens", kuru īsteno nodibinājums "Valmieras novada fonds" ar EEZ finanšu instrumenta atbalstu un kurā kā partneris iesaistījies arī "Limbažu fonds". Fonda šī gada prioritāte ir labdarības un filantropijas attīstība četros novados, un tas sasaucas ar projekta mērķi - sekmēt mērķtiecīgu brīvprātīgo darbu Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)