Banner 980x90

"Limbažu fonds" devis startu jauniešu sportisko ieceru īstenošanai

Trešdien, 4.martā, nodibinājums "Limbažu fonds" kopā ar ziedotājiem izvērtēja jauniešu projektu konkursā "Paši veidojam sevi un vidi sev apkārt" iesniegtos pieteikumus, pilsētas informācijas portālu LImbazi24.lv informēja nodibinājuma "Limbažu fonds" projekta "Limbažu fonda darbības pilnveidošana" sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Tauriņa.

Konkursa mērķis bija sniegt jauniešiem iespēju Alojas, Krimuldas, Limbažu un Salacgrīvas novados izveidot vai uzlabot sporta laukumus vai vingrošanas vietas. Fonds saņēmis sešus projektu pieteikumus, tostarp, četrus no Limbažu un pa vienam no Alojas un Salacgrīvas novadiem kopumā par 1800 eiro. Visas projektu ieceres atbalstītas, un tām piešķirts finansējums.

Pieteikumu izvērtēšanā piedalījās "Limbažu fonda" dibinātāji Jānis Bakmanis, Spīdola Lielmane, Juris Salmiņš, kā arī ziedotāji projektu fondam– čaklā rakstaino cimdu un zeķu adītāja Zenta Rozīte, rokdarbnieču kluba "Gundegas" dalībniece Baiba Ampermane, Alojas novada uzņēmējs, SIA "Marko K" vadītājs Sandris Kalniņš (izvērtējot projektus elektroniski) un SIA "Limbažu tīne" direktors, Limbažu novada Goda novadnieks Jānis Krasovskis.

Par pilnu projekta iesnieguma summu 300 eiro Alojā, Kluba ielā 6, jauniešu grupa veiks rotaļu un sporta laukuma atjaunošanu - rekonstruēs esošās šūpoles, smilšu kasti un papildinās to ar jaunām smiltīm, iegādāsies un uzstādīs basketbola grozu un futbola vārtus. Salacgrīvas novada Korģenē jaunieši iekārtos slidotavu un basketbola laukumu, izgatavojot un uzstādot bortus, kā arī laukumam uzberot smiltis. Limbažu 3.vidusskolas gaitenī taps atraktīvais stūrītis ar lielu dambretes galdu un kauliņiem, klasīšu celiņu un finiera mērķu stendu.

Tā kā projektu konkursa naudas fonds bija ierobežots un finansējuma visu iesniegto projektu atbalstam nepietika, "Limbažu tīnes" vadītājs J. Krasovskis nolēma finansiāli atbalstīt vienu no iesniegtajiem projektiem pēc savas izvēles. Tādējādi Limbažu 3.vsk.jauniešu grupa savu ieceri realizēs par papildus no SIA "Limbažu Tīne" ziedotajiem līdzekļiem. Tas deva iespēju atbalstīt arī pārējos Limbažu novada jauniešu iesniegtos projektus, vien par samazinātu summu - 200 eiro.

Pālē par piešķirto finansējumu tiks iegādāti seši slidu pāri bērniem un jauniešiem. Limbažu jauniešu grupa slidas sarūpēs arī Limbažu slidotavas/hokeja laukuma apmeklētājiem. Jaunieši Lādes Vītolos iegādāsies sporta spēļu inventāru – dažādas bumbas un šautriņu komplektu -, lai dažādotu brīvā laika pavadīšanas iespēja visām paaudzēm.

Jāatgādina, ka projektu konkursa finansējums 1200 eiro apmērā tika iegūts pērn "Limbažu fonda" rīkotajā labdarības akcijā, kurā iesaistījās četru novadu sešas mākslas skolas, rokdarbnieki, mājražotāji un citi sava amata vai hobija lietpratēji, kas savus darinājumus ziedoja labdarības izsolei un loterijai. Labdarības akciju atbalstīja arī olimpieši skeletonisti Martins un Tomass Dukuri, kamaniņu braucēja Elīza Tīruma un sponsori, kuru vidū SIA "Limbažu tīne" un "Marko K".

Nākamnedēļ tiks sagatavoti līgumi par finansējuma piešķiršanu, un trīs novadu jaunieši varēs sākt savu sportisko ieceru īstenošanu

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)