Banner 980x90

Limbažu Galvenā bibliotēka aicina atzīmēt Dzejas dienas

Limbazi24.lv
Limbazi24.lv
Septembris visā Latvijā ir zināms kā Dzejas dienu mēnesis, kad īpaši godināti dzejnieki un dzeja. Dažādi ar dzeju saistīti pasākumi norisinās ne vien Rīgā, bet visā Latvijā. Šogad kā Dzejas dienu moto izvēlēts rotaļīgais moto "Dzeja pavedina", kas tā vien aicina iesaistīties dzejas dienu pasākumos un aktivitātēs.

Kā pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informē Limbažu Galvenās bibliotēkas Klientu apkalpošanas centra galvenā bibliotekāre Aiga Evertovska, arī Limbažu Galvenā bibliotēka "pavedina" savus lasītājus un ikvienu dzejas mīļotāju iesaistīties kādā no aktivitātēm:

Dzejas dienu akcija "Kafija ar manu mīļāko dzejnieku".

No ceturtdienas, 1.septembra līdz trešdienai, 21.septembrim (plkst.10.00) bibliotēkā ikviens aicināts iesniegt vienu sev īpaši mīļu savu vai cita autora dzejoli. Iesniegtie dzejoļi tiks piestiprināti pie speciāli izveidotas "dzejas lappuses" bibliotēkā, lai tie varētu iedvesmot ikvienu bibliotēkas apmeklētāju.

Akcijas noslēgumā notiks izloze, kad viens no dzejoļu iesniedzējiem laimēs balvu no Limbažu Galvenās bibliotēkas un konkursa atbalstītājiem – "Kafijas draugs" un "Fejas nams". Balvas izloze notiks dzejas dienu pasākumā 21.septembrī plkst.10.00, kad bibliotēkā viesosies dzejniece, dramaturģe un aktrise Agnese Rutkēviča.

Tikšanās ar Agnesi Rutkēviču

Trešdien, 21.septembrī plkst.10.00.

Agnese Rutkēviča ir jaunā dramaturģe, dzejniece, rakstniece un aktrise. Viņa mērķtiecīgi un profesionāli darbojas mākslā vairākos žanros – raksta ne tikai lugas, bet arī dzeju, prozu, spēlē teātri, piedalījusies kinoprojektos. Agneses pirmā luga "Kartupeļēdāji" iestudēta  "Dirty Deal Teatro" sadarbībā ar Latvijas Nacionālo teātri. Par "Dukšiem" Jaunajā Rīgas teātrī, kas izrādīti arī jaunās dramaturģijas festivālā Vīsbādenē Vācijā, autore nominēta "Spēlmaņu nakts" balvai kategorijā Gada sasniegums oriģināldramaturģijā. 2012.gadā ar pseidonīmu Anna Foma izdots dzejoļu krājums "Jaunā Vāgnera klusēšana".  Pašreiz Agnese strādā arī Lietuvas Nacionālajā drāmas teātrī, kur tiek iestudēta viņas luga "Gyvūnas" jeb "Dzīvnieks". Pasākumu atbalsta VKKF.

Savukārt Bērnu Literatūras centrā trešdien, 21.septembrī notiks Dzejas dienu radošā darbnīca bērniem, kurā bērniem būs iespēja plašāk iepazīties ar bērnu dzejolīšu grāmatām, kopīgi lasīt dzejoļus un izvēlēties sev jautrāko, mīļāko vai krāsaināko dzejoli. Tāpat bērni varēs arī attēlot izvēlēto dzejoli zīmējot, krāsojot vai līmējot (visi materiāli būs pieejami uz vietas BLC). Pēc tam tiks izveidota attēloto dzejoļu izstāde.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)