Banner 980x90

 Limbažu Gavenajā bibliotēkā notiks tikšanās ar dzejnieci un dramaturģi Ingu Gaili

Limbazi24.lv
Limbazi24.lv
 Limbažu Galvenajā bibliotēkā trešdien, 19.oktobrī plkst.18.00 notiks tikšanās ar dzejnieci, dramaturģi un šogad iznākušā romāna "Stikli" autori Ingu Gaili.

Kā pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informē Limbažu Galvenās bibliotēkas Klientu apkalpošanas centra galvenā bibliotekāre Aiga Evertovska, Inga Gaile ir dzejniece un dramaturģe. Klāva Elsberga, Annas Dagdas fonda un Ojāra Vācieša prēmiju laureāte, Prozas lasījumu balvas ieguvēja. Dzejoļu krājumu "Laiks bija iemīlējies", "Raudāt nedrīkst smieties", "Kūku Marija" un "Migla" autore. Ingas Gailes lugas publicētas krājumā "Āda," bet dzejoļi bērniem – grāmatā "Vai otrā grupa mani dzird?". Dzejnieces darbi ievietoti arī vairākos kopkrājumos.

Šogad izdevniecībā "Dienas Grāmata" laists klajā Ingas Gailes debijas romāns "Stiki", kas ir arī jaunākais darbs vēstures romānu sērijā "Mēs. Latvija, XX gadsimts".

Romāna darbība risinās no 1937.līdz 1939.gadam, kad Latvijā valdīja Kārļa Ulmaņa autoritārais režīms. Tas ir laiks, kuru uzskata par pārpilnības, latviskuma un kārtības laiku. Bet kāda bija tā slēptā puse? Romāna galvenais stāsts ir par mīlestību, sabiedrībā valdošo attieksmi pret seksualitāti un garīgi slimiem cilvēkiem, viņu spēju mīlēt un radīt bērnus, un valsts vēlmi attīstības labā ar eigēnikas palīdzību sabiedrību dalīt labajos, stiprajos un mazvērtīgākajos cilvēkos.

"Ingas Gailes "Stiklos" vēsture ir sveša, naidīga un neiepazīta teritorija cilvēku neskaidrajai esamības jēgai. Abstrakto pasaules iekārtotāju radītajās koordinātās apjukušie teksta personāži klejo, apvilkušies ar stikla ādu, kas tos nošķir no iedomātā un arī praktizētā pareizības režģa. Panika un bailes no dzīves uguns rimst vien ar piedzimšanas brīnumu, kam Gailes tekstā ir gan uzvaras, gan padošanās patoss. Īstā vēsture šeit ir zemādas procesu vijumos, straumēs, ritmos, alkās un apsēstībā pēc neapsolītās drošības salas, kurā divi cilvēki viens otram ir pasaules ass," tā Gundega Repše.

Pasākumā iecerētas sarunas ne tikai par autores jaunāko grāmatu, bet arī par dzeju, dzīvi, literatūru un teātri.

Pasākums notiek Valsts Kultūrkapitāla atbalstītā projekta ietvaros.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)