Banner 980x90

Limbažu grantētās ielas apstrādās ar putekļus absorbējošu materiālu

Lai izvairītos no grants ceļu seguma putēšanas, Limbažu novada pašvaldība iegādājusies piecas tonnas putekļus absorbējoša materiāla CaCl2 (kalcija hlorīds), ko paredzēts kaisīt uz vairākām pilsētas grants seguma ielām, vēsta laikraksts "Auseklis".
Ar kalcija hlorīdu Limbažos plānots apstrādāt ielas nedaudz vairāk nekā piecu kilometru garumā. Pret putēšanu Limbažos apstrādās Valmieras, Zāles, Kļavu, Stacijas, Turaidas, Siguldas, Ķiršu, Ausekļa, Sārmes, Nākotnes, Burtnieku ielu posmā līdz Robežu un arī pati Robežu iela.

Limbažu novada Pašvaldības īpašumu apsaimniekošanas nodaļas vadītāja Ilze Pastva laikrakstam "Auseklis" pastāstīja, ka CaCl2 iestrāde jāveic pēc lietus vai arī ielas segums jāsalaista, pirms tam iela jānoplanē.

Kā "Auseklim" atzinās SIA "Limbažu ceļi" tehniskais direktors Andis Zaļaiskalns, uzņēmumam nav pieredzes šāda materiāla iestrādē ceļa segumā, tāpēc tagad tiek pētīta instrukcija. Šim darbam izmanto sālssmilts materiāla kaisāmo tehniku, kas, protams, uzņēmumam ir. Zaļaiskalns norādīja, ka darbi tiks uzsākti tiklīdz to atļaus laikapstākļi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)