Banner 980x90

Limbažu Lielezera pludmalē pacelts zilais karogs

Dāvis Strazds/ Limbazi24.lv
Dāvis Strazds/ Limbazi24.lv
Svētdien, 29.maijā svinīgā ceremonijā, Limbažu Lielezera pludmalē jau otro gadu pēc kārtas pacelts Zilais karogs, kā arī pagājušajā gadā iegūtais "Piekrastes balvas" karogs.

Limbažu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Didzis Zemmers pauda lielu lepnumu par zilā karoga iegūšanu: "Mēs otro gadu pēc kārtas Limbažu Lielezera pludmalē varam uzvilkt zilo karogu. Tas ir visā pasaulē atpazīstams eko sertifikāts. Tas apliecina, ka pludmale ir droša, tīra, sakopta un te ir daudz, dažādi vides piedāvājumi un aktivitātes. Mums ir liels prieks un gods, ka mastā plīvo šis karogs. Gribu pateikt paldies Jānim Remesim un aģentūrai "Alda", kas visus gadus ir kārtīgi strādājuši, lai mēs ar patiesu lepnumu varam teikt, ka Limbažu Lielezera pludmale ir viena no labākajām Latvijā".

Vides izglītības fonda Zilā karoga programmas koordinators Jānis Ulme pateicās pludmales apsaimniekotājiem par labi padarīto darbu: "Jāsaka paldies Jānim par lielo darbu, kas ir ieguldīts. Zilā karoga iegūšana ir viens mazs posms no visa neredzamā darba, kas slēpjas aiz tā. Pats grūtākais ir zilā karoga noturēšana un kritēriju izpildīšana. Daudzām pašvaldībām mācīšanās laiks ir aizņēmis trīs līdz četrus gadus, bet šeit tikai divus vai trīs. Šī vieta neapšaubāmi ir pelnījusi Zilo karogu. Tā ir izcilības zīme pasaules mērogā".

Savukārt pašvaldības aģentūras "Alda" direktors Jānis Remess izteica pateicību visiem, kas iesaistījās pludmales labiekārtošanā: "Gribēju pateikt lielu paldies visiem iedzīvotājiem, apmeklētājiem, pludmales ciemiņiem un tūristiem. Mums ir paveicies, ka mūsu skolas ir ļoti atsaucīgas un izpalīdzīgas. Pludmalē esam tikuši pie garšaugu dobes, putnu būrīšiem un citām lietām, ko ar savu darbu sagādāja Limbažu skolnieki. Šogad esam tikušie pie tenisa galda un velo nomas. Centīsimies katru gadu ieviest kaut ko jaunu.

Zilā Karoga programma ir viena no piecām globālā Vides izglītības fonda (FEE) programmām. Pasaulē tā ir kļuvusi par populārāko tūrisma ekosertifikācijas modeli, kas atpazīts gan tūristu, gan pašvaldību un vides institūciju vidū. Latvijā Zilā karoga programmu koordinē Vides izglītības fonds. 

Lai pretendētu uz Zilā karoga balvas iegūšanu, ir jānodrošina izvirzītie divdesmit deviņi stingri kvalitātes kritēriji ūdens, vides pārvaldes, vides informācijas un izglītības, kā arī labiekārtojuma un servisa jomās. Latvijā Zilā karoga programma tiek realizēta kopš 1998.gada.

"Piekrastes balvu" iegūst iedzīvotāju iemīļotākā peldvieta, ko noskaidro pēc balsojuma internetā. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)