Banner 980x90

Limbažu muzejā atklās izstādi "Kur rociņa – tur cimdiņš..."

Otrdien, 21.janvārī, plkst.16.00 Limbažu muzejā atklās izstādi "Kur rociņa – tur cimdiņš...", pilsētas informācijas portāls Limbazi24.l uzzināja Limbažu novada pašvaldībā.

Izstādi varēs apmeklēt līdz pat 5.martam.

Pirms tapa mums pazīstami cimdi , kas adīti ar piecām adatām, cimdus darināja adatas pinuma tehnikā.

Tā ir sena, visā pasaulē lietota rokdarbu tehnika. Senākie atrastie paraugi ir sešus līdz astoņus gadu tūkstošus veci. Adatas pinuma darbi top ar lielu kaula, koka, bronzas vai dzelzs adatu ar trulu galu un lielu aci, kura ievērts pavediens.

Šādi darinātus un daudzus citus - aptuveni 200 cimdu pārus interesenti varēs apskatīt Limbažu muzeja jaunajā izstādē "Kur rociņa - tur cimdiņš .." Izstādē apskatāmi cimdi no muzeja krājuma, kā arī vairāku čaklo rokdarbnieču darbi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)