Banner 980x90

Limbažu novadā ar nelielu pārsvaru pār "Vienotību" uzvar ZZS

Limbažu novada domē pašvaldību vēlēšanās ar 28,33% vēlētāju atbalstu uzvar Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS), kas nodrošina partijai četras deputātu vietas novada domes jaunajā sasaukumā, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie provizoriskie rezultāti.

Savukārt otrajā vietā ar 25,9% vēlētāju atbalstu ierindojas "Vienotība", kas arī novada domē iegūst četrus deputātu mandātus.

Trešajā vietā ierindojas "Reģionu alianse", kas saņēmusi 12,76% balsu un iegūs divus deputātu krēslus.

Par "Vidzemes partiju" nobalsojuši 11,72% iedzīvotāju. Pēc CVK provizoriskajiem aprēķiniem, tas šai partijai nodrošinās divas vietas jaunajā novada domes sasaukumā. Savukārt par "Reformu partiju balsojuši 11,08% novadnieku. Arī šo partiju novada domē pārstāvēs divi deputāti.

Vienu deputātu mandātu ieguvusi Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", kurai atbalstu pašvaldību vēlēšanās izteikuši 8,85% vēlētāju.

Par derīgām pašvaldību vēlēšanās Limbažu novadā atzītas 5784 vēlēšanu zīmes.

CVK publicēs gala rezultātus pēc to apstiprināšanas novada vēlēšanu komisijā.

Limbazi24.lv jau vēstīja, ka sestdien, 1.jūnijā Latvijā notikušajās pašvaldību vēlēšanās Limbažu novadā kopumā nobalsojuši 5876 vēlētāji, kas ir 39,07% no kopējā balsstiesīgo skaita.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)