Banner 980x90

Limbažu novada domes vadītājs gatavs doties uz Saeimu

Limbažu novada domes vadītājs Didzis Zemmers (ZZS) ir gatavs doties uz Saeimu, - viņš 10.Saeimā ievēlēts no Vidzemes vēlēšanu apgabala.
"Esmu gatavs doties uz Saeimu, bet neesmu gandarīts, ka jāpamet novada pašvaldība. Te ir iesākti labi darbi, kas, cerams, turpināsies," aģentūrai LETA pauda Zemmers, kurš šādus panākumus vēlēšanās nebija gaidījis.

Tā kā vēlēšanu rezultāti kļuva zināmi tikai vakar, pašvaldībā vēl nav spriests, kas varētu uzņemties novada domes vadību pēc tam, kad Zemmers sāks darbu 10.Saeimā. Tuvākajās dienās šādas sarunas sāksies un tajās tiks iesaistīti arī novada domes deputāti.

Zemmera novada domes deputāta vietu varētu ieņemt SIA "Rīgas meži" mežzinis Valdis Janitens, kurš, ņemot vērā pašvaldību vēlēšanu rezultātus, ir nākamais sarakstā.

"Darbs Saeimā ir daudzreiz atbildīgāks, un es neteikšu, ka vieglāks. Pašvaldībā ir savas grūtības un problēmas, bet tas ir savādāk kā Saeimā. Tomēr esmu gatavs šo darbu darīt," paskaidroja Limbažu novada domes vadītājs.

LETA jau ziņoja, ka zināmi tie Saeimas deputāti, kas ievēlēti no Vidzemes vēlēšanu apgabala, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotā informācija.

Politisko partiju apvienība "Vienotība" Vidzemē ir ieguvusi 12 no kopumā 27 mandātiem, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) - sešus, "Saskaņas centrs" (SC) - četrus, apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - trīs, bet "Par labu Latviju" (PLL) - divus.

Līdz ar to no "Vienotības" saraksta Saeimā iekļuvuši Valdis Dombrovskis (JL), Artis Pabriks (SCP), Ilma Čepāne (PS), Ainars Latkovskis (JL), Ina Druviete (PS), Andris Vilks (PS), Edvards Smiltēns (SCP), Dzintars Ābiķis (SCP), Arvils Ašeradens (PS), Guntars Galvanovskis (JL), Dzintra Hirša (PS) un Ilze Vergina (PS).

No ZZS - Ingmārs Līdaka, Jānis Dūklavs, Iveta Grigule, Andris Bērziņš, Vitauts Staņa un Didzis Zemmers.

No SC - Ivans Klementjevs, Jānis Ādamsons, Juris Silovs un Aleksandrs Sakovskis.

No VL-TB/LNNK ievēlēts Raivis Dzintars (VL), Visvaldis Lācis (VL) un Jānis Dombrava (VL).

Savukārt no PLL Saeimā iekļuvuši Māris Kučinskis (TP) un Guntis Ulmanis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)