Banner 980x90

Limbažu novada ģimnāzija "eXperiments" pusfinālā ierindojas 3.vietā

Ceturtdien, 23.aprīlī, Rīgā, AS "Latvenergo" birojā notika Latvenergo koncerna erudīcijas konkursa "eXperiments" Rīgas reģiona pusfināls. Limbažu novada ģimnāzijas komanda "Dzintars" ierindojās trešajā vietā.

Kā pilsētas informācijas portālu Sigulda24.lv informēja konkursa organizatori, "eXperiments" pusfināla kārtas dalībniekus atbalstīja un viņu sniegumu izvērtēja Rīgas reģiona mentors – Rīgas Tehniskās universitātes Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes dekāns Oskars Krievs.

Pieminot Alberta Einšteina sacīto: "Izglītība ir tas, kas paliek pāri, kad jūs aizmirstat visu konkrēto, ko esat iemācījies skolā," mentors atzinīgi novērtēja dalībnieku apņēmību un vēlmi mācīties fiziku, piebilstot, ka fizika attīsta gan prātu, gan personību, tādēļ, pat ja dalībnieki savu karjeru neveidos ar fiziku saistītā nozarē, ikkatrs no tiem jau šobrīd ir ieguvējs.

Tāpat komandas atbalstīja Rīgas plānošanas reģiona administrācijas vadītājs Edgars Rantiņš, savukārt dalībnieku zināšanas pārbaudīja AS "Sadales tīkls" Pierīgas Kapitālieguldījumu daļas vadītājs Salvis Krīgers, Latvenergo fizikas portāla "www.fizmix.lv" eksperts Kārlis Kravis un "eXperiments" eksperts Raitis Streičs.

Konkursa pusfināla kārtā komandām bija jāveic vairāki praktiski un āķīgi uzdevumi, kuru risināšanai jauniešiem nācās atsaukt atmiņā fizikas formulas un arī likt lietā savu erudīciju. Līdz pat pēdējam uzdevumam pārliecinošā līderpozīcijā atradās Siguldas Valsts ģimnāzijas komanda "Karstgalvji" un Limbažu novada ģimnāzijas komanda "Dzintars", tomēr pēdējā uzdevumā situācija būtiski mainījās.

Komandām ar dažādu materiālu palīdzību – plostu, mērlenti, elektroniskajiem svariem – bija jānosaka, kāda ir maksimālā krava, ko drīkst iekraut plostā. "Karstgalvji" un "Dzintars" izvēlējās riskēt un ievietoja plostā tik smagu kravu, ka tā izrādījās pārāk liela un plosti nogrima, tādējādi nodrošinot negaidītu uzvaru komandai "Elitārais zibsnis".

Rīgas reģiona pusfināla kopvērtējums:
1. Siguldas Valsts ģimnāzijas komanda "Elitārais zibsnis" – 20 punkti
2. Siguldas Valsts ģimnāzijas komanda "Karstgalvji" – 17 punkti
3. Limbažu novada ģimnāzijas komanda "Dzintars" – 16 punkti
4. Jaunpils vidusskolas komanda "Bozoni" – 10 punkti
5. Tukuma 3. pamatskolas komanda "Elektrošoks" – 9 punkti

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)