Banner 980x90

Limbažu novada iedzīvotāju siltuma parādu summa ir 186 211 eiro

Šī gada 1.septembrī Limbažu novada iedzīvotāju siltuma parādu summa ir 186 211 eiro, aģentūru LETA informēja SIA "Limbažu siltums" valdes priekšsēdētājs Ainārs Grīviņš.

No šīs summas 126 900 eiro ir tā sauktie šaubīgie debitori jeb tie iedzīvotāji, kas par siltumu nav maksājuši vairāk nekā gadu.

Viņš atklāja, ka kopējā siltumenerģijas parādu summa 2012.gada 31.decembrī bija 100 622 eiro, savukārt 2013.gada 31.decembrī parāds bijis 110350 eiro liels. Pieaugumu ietekmē uzņēmumam SIA "Limbažu siltums" nodotā Umurgas siltumsaimniecība. Kopumā šāda summa ir katru gadu ar nelielām procentuālām izmaiņām.

Uzņēmums ar apkures parādniekiem slēdz vienošanos par parādu nomaksu. Ja pēc vienošanās parāds netiek nomaksāts, tad pret parādnieku vēršas tiesā.

Iedzīvotāji, kuriem ir problēmas ar nomaksu, vēršas sociālajā dienestā pie sociālā darbinieka, lai izvērtētu situāciju. Trūcīgām un maznodrošinātām personām ir iespēja saņemt dzīvokļa pabalstu, lai mazinātu parādu par siltumu.

Grīviņš informēja, ka Limbažu pilsētā siltumenerģijas tarifs, kurš spēkā ir no 2008.gada, paaugstināts netiks. Veiktie ieguldījumi siltumtrašu rekonstrukcijā dod savu ekonomisko efektu, tas nozīmē, ka Limbažu pašvaldība spēj nomaksāt gan aizdevumu bankām, gan sadārdzinājumus, kas saistīti ar energoresursu cenu izmaiņām (degviela, elektrība u.c.).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)