Banner 980x90

Limbažu novada pašvaldība ar Viļķenes pagasta iedzīvotājiem pārrunā jautājumu par ūdensapgādes pakalpojumiem

Foto: limbazi.lv
Foto: limbazi.lv

Pirmdien, 23.novembrī, Limbažu novada pašvaldības Domes priekšsēdētājs Didzis Zemmers, SIA "Limbažu komunālserviss" valdes priekšsēdētājs Normunds Zaķis un SIA "Katrīna" valdes loceklis Juris Dzenis tikās ar Viļķenes pagasta iedzīvotājiem, lai viestu skaidrību par domes pieņemtajiem lēmumiem par ūdensapgādi Viļķenes apkārtnē, pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informēja Limbažu novada pašvaldības administrācijas sekretāre Aija Kamala.

Iepriekš jau vēstīts, ka Limbažu novada domes deputāti 27.augustā pieņēma lēmumu uzsākt SIA "Limbažu komunālserviss" un SIA "Katrīna" reorganizāciju, kuras rezultātā "Katrīna" tiks pievienota "Limbažu komunālservisam". Savukārt Limbažu novada domes 29.oktobra sēdē deputāti pieņēma lēmumu apstiprināt ūdensapgādes tarifu Viļķenes un Pāles pagastos. Šie pašvaldības lēmumi radīja jautājumus Viļķenes pagasta iedzīvotājiem. 

Tikšanās bija plaši apmeklēta, ļoti daudzi Viļķenes pagasta iedzīvotāji vēlējās saņemt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem. Domes priekšsēdētājs D.Zemmers informēja par iemesliem, kādēļ šo uzņēmumu reorganizācija tiek veikta, vienlaikus izskaidrojot, arī to, kādēļ tiek paaugstināts tarifs ūdensapgādes pakalpojumiem. Kā norādīja D.Zemmers, šobrīd spēkā esošie tarifi nesedz reālās ūdensapgādes un kanalizācijas izmaksas Viļķenes un Pāles pagastos. "Katrīna" strādā ar zaudējumiem un tas liedz uzņēmumam attīstīties un nodrošināt kvalitatīvus pakalpojumus. "Limbažu komunālserviss" ir lielāka darbinieku kapacitāte un finansiālās iespējas tālākā nākotnē īstenot arī ūdenssaimniecības projektus.

"Limbažu komunālserviss" valdes priekšsēdētājs N.Zaķis pastāstīja par pieredzi un pozitīvajiem ieguvumiem pievienojot Umurgas, Katvaru un Limbažu pagasta ūdensapgādes pakalpojumu sniedzējus SIA "Limbažu komunālserviss". 

Pašvaldība informē, ka "Limbažu komunālserviss" nepārņem namu apsaimniekošanas funkciju, to darīs Viļķenes pagasta pārvalde. Domes priekšsēdētājs D.Zemmers informēja par iespēju daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotājiem dibināt savu apsaimniekošanas biedrību vai izvēlēties SIA "Namsaimnieks" sniegtos pakalpojumus.

Iedzīvotājus interesēja arī dažādi tehniskas dabas jautājumi, kas saistīti ar brīvkrāniem, kanalizācijas pievadiem, ūdens spiedienu, ūdens skaitītāju uzstādīšanu, norēķinu iespējām, līgumu slēgšanu u.c. Kā informēja N.Zaķis, "Limbažu komunālserviss" turpmāko divu mēnešu laikā sagatavos līgumus un nosūtīs pagastu iedzīvotājiem, bet norēķināties par pakalpojumiem konkrētos datumos varēs uz vietas Viļķenes un Pāles pagastos vai izmantojot internetbanku pakalpojumus. 

Noslēgumā Domes priekšsēdētājs D.Zemmers aicināja izmantot pašvaldības atbalsta programmu, kuras ietvaros iespējams saņemt pašvaldības līdzfinansējumu kanalizācijas pievadu izbūvei.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)