Banner 980x90

Limbažu novada pašvaldības grants ceļu būvniecībā tiks ieguldīts finansējums 2,48 miljonu eiro apmērā

Foto: limbazi.lv
Foto: limbazi.lv

Limbažu novada pašvaldība Eiropas Savienības atbalsta pasākuma "Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku apvidos" ietvaros pašvaldības grants ceļu būvniecībā vai pārbūvē ieguldīs finansējumu 2,48 miljonu eiro apmērā, no tiem 10% būs pašvaldības līdzfinansējums.

Kā pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informēja Limbažu novada pašvaldības administrācijas sekretāre Aija Kamala, Limbažu novada pagastu pārvaldēm pasākumā pieejamais finansējums tiek aprēķināts, ievērojot aprēķina metodiku ar šādu proporciju: pagasta kopējais grants ceļu garums (40%), reģistrēto lauksaimniecības dzīvnieku skaits (30%) un laukaugu platība (30%).

15% no kopējā pieejamā finansējuma netiek sadalīti pagastu pārvaldēm. Šis finansējums var tikt izmantots projekta īstenošanas laikā neplānotu projekta izmaksu pieaugumu gadījumos pēc iepirkuma procedūras veikšanas vai novada mēroga prioritāru ceļu būvniecībai/pārbūvei.

Sākot ar 6.oktobri Limbažu novada pašvaldības Domes priekšsēdētājs Didzis Zemmers, priekšsēdētāja vietniece Ineta Zariņa, izpilddirektors Ainārs Liniņš un pašvaldības speciālisti apbraukāja novadu un tikās ar Katvaru, Umurgas, Limbažu, Viļķenes, Skultes, Pāles un Vidrižu pagasta zemnieku saimniecību īpašniekiem un uzņēmējiem. Tikšanās mērķis bija apspriest prioritāri rekonstruējamos pašvaldības grants seguma ceļus novada pagastos, kam paredzēts šo finansējumu piesaistīt.

Kā norādīja Limbažu novada pašvaldības Domes priekšsēdētājs Didzis Zemmers: "Vietējo zemnieku saimniecību īpašnieku un uzņēmēju atsaucība, dalībai šajās sanāksmēs, bija liela. Ceļu sakārtošana un attīstība, ir jautājums, kurš ir bijis un būs aktuāls vienmēr. Diemžēl finansējums nekad nebūs pietiekams, lai varētu sakārtot visus pilsētas un pagastu ceļus. Pēc šīm sanāksmēm man ir ļoti liels gandarījums par mūsu novada iedzīvotājiem, jo sanākot kopā spējām šos jautājumus konstruktīvi izrunāt un vienoties par ceļiem, kuru pārbūve ir prioritāra. Šie ceļu kritēriji un šāds, ar uzņēmējiem un zemnieku saimniecību īpašniekiem, kopēji pieņemts lēmums, nozīmē, ka tiek izslēgta kāda interešu lobēšana un gala rezultātā tiek pārbūvēts tas ceļa posms, kurš nozīmīgs lielākai daļai attiecīgā pagasta iedzīvotājiem".

Limbažu novada domes 29.oktobra sēdē tika apstiprināti prioritāri rekonstruējamie ceļi katrā pagastā. Kā jau iepriekš tika minēts, prioritāri rekonstruējamie ceļi tika apstiprināti ņemot vērā pagastu uzņēmēju uz zemnieku saimniecību īpašnieku priekšlikumus un ceļu atbilstību noteiktajiem kritērijiem.
* Katvaru pagastā plānots rekonstruēt ceļu Birznieki - Draužas, rekonstruējamā posma garums 1,2 km;
* Limbažu pagastā plānots rekonstruēt ceļu Jaunteteri – Jumpravmuiža - Virbotnes, rekonstruējamā posma garums 1,0 km un ceļu Šķērstiņi - Pīlādži, rekonstruējamā posma garums 2,307 km;
* Pāles pagastā plānots rekonstruēt ceļu Būdele - Jāņdzirnavas, rekonstruējamā posma garums 4,674 km;
* Skultes pagastā plānots rekonstruēt ceļu Kalnozoli - Ozolaine, rekonstruējamā posma garums 4,822 km;
* Umurgas pagastā plānots rekonstruēt ceļu Lauciņi - Kubulnieki, rekonstruējamā posma garums 4,8 km;
* Vidriža pagastā plānots rekonstruēt ceļu Jaunaijaži - Garkalni, rekonstruējamā posma garums 0,9 km, ceļu Brieži - Vītoliņi, rekonstruējamā posma garums 0,36 km, ceļu Mārupes - Ratnieki, rekonstruējamā posma garums 0,11 km un ceļu Mārupes - Kalnennes, rekonstruējamā posma garums 1,02 km;
* Viļķenes pagastā plānots rekonstruēt ceļu Andžiņi - Sauši, rekonstruējamā posma garums 5.52 km.


 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)