Banner 980x90

Limbažu novada politiķi tiekas ar jauniešiem

Publicitātes foto/ Foto: Simona Putniņa
Publicitātes foto/ Foto: Simona Putniņa
Piektdien, 27.maijā Limbažu Jauniešu centra telpās norisinājās Strukturētā dialoga V cikla konsultācijas "Kafija ar politiķiem", kuras laikā Limbažu novada domes deputāti ar jauniešiem pārrunāja aktuālus jautājumus par jaunatni. 

Kā pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv uzzināja konsultācijā, kopā piedalījās 15 jaunieši un 10 lēmumpieņēmēji. Pasākumu vadīja Latvijas Jaunatnes Padomes valdes loceklis Aleksandrs Oļeiņikovs. Viņš konsultācijas sākumā uzsvēra, ka svarīgākais ir, nevis atzīt, ka problēma pastāv, bet kopā ar politiķiem atrast tās risinājumu.

No Limbažu novada pašvaldības domes bija ieradies priekšsēdētājs Didzis Zemmers, priekšsēdētāja pirmā vietniece Ineta Zariņa, izpilddirektors Ainārs Liniņš, deputātes Taiga Plitniece un Vaira Ābele, deputāts Māris Beļaunieks un aģentūras "Alda" direktors Jānis Remess. 

Jaunieši pasākumā bija ieradušies vecuma grupā no 14 līdz 22. Viņi kopā ar lēmumpieņēmējiem sadalījās vairākās grupās un apsprieda dažādus jautājumus:

*Kas jauniešiem palīdzētu satuvināties un veidot uzticēšanos cilvēkiem ar atšķirīgu kultūru, sociālo, ekonomisko, reliģisko un etnisko piederību, vecumu, dzimumu?

*Ko vajadzētu darīt, lai nepieļautu dažādu jauniešu grupu stigmatizāciju/apzīmogošanu un sniegtu tiem vienādas iespējas sabiedrībā?

*Kas veicina jauniešu piederības izjūtu vietējai kopienai, sabiedrībai, Eiropai?

*Kādas kompetences jauniešiem varētu palīdzēt saskaroties ar sarežģītām situācijām?

*Kādi faktori var veicināt vai kavēt jaunieša pašizziņas procesu? Kas būtu nepieciešams, lai jaunietis pilnībā realizētu savu potenciālu un palīdzētu citiem realizēt savējo?

*Kā jauniešus vairāk piesaistīt brīvprātīgajam darbam? 

Pasākuma "Kafija ar politiķiem" formāts dod iespēju jauniešiem tikties ar lēmumu pieņēmējiem un runāt par jauniešiem aktuāliem jautājumiem vietējā līmenī. Pasākums jauniešiem paver iespējas izzināt vietējo pašvaldību iespējas īstenot jauniešu idejas arī reģionālā un nacionālā līmenī.

Pasākumā bija iespējas arī izteikt savu viedokli par Eiropā aktuāliem jautājumiem jaunatnes jomā, kā arī meklēt risinājumus to sasaistei ar aktualitātēm, kas Latvijā īstenojamas vietējā, reģionālā un nacionālā līmenī. V cikla kopīgā tēma: veicināt visu jauniešu iesaisti dažādā, vienotā un iekļaujošā Eiropā – gatavi dzīvei, gatavi sabiedrībai. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)