Banner 980x90

Limbažu pašvaldība kļūs par 83.dalībnieci Nacionālajā veselīgo pašvaldību tīklā

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Limbažu novada dome nolēmusi iesaistīties Nacionālajā veselīgo pašvaldību tīklā, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Šobrīd Nacionālajā veselīgo pašvaldību tīklā ir 82 pašvaldības, liecina Slimību profilakses un kontroles centra dati.

Tīkla mērķis ir sekmēt labas prakses piemēru, pieredzes un ideju apmaiņu starp pašvaldībām, atbalstīt pašvaldības un sniegt tām metodoloģisku atbalstu dažādu sabiedrības veselības un veselības veicināšanas jautājumu risināšanā lokālā līmenī un paaugstināt pašvaldību darbinieku izglītotību sabiedrības veselības veicināšanas jautājumos, tādējādi atbalstot veselības, labklājības un vienlīdzīgu iespēju attīstību reģionālajā līmenī.

Dalība Nacionālajā veselīgo pašvaldību tīklā ir brīvprātīga un bez maksas.

Galvenie ieguvumi pašvaldībām, iesaistoties Nacionālajā veselīgo pašvaldību tīklā, ir atpazīstamība un statuss, metodoloģisks un konsultatīvs atbalsts sabiedrības veselības veicināšanas programmu un darba plānu izstrādē pašvaldībā, bezmaksas Pasaules Veselības organizācijas apmācības un semināri, pieredzes un labās prakses apmaiņa pašvaldībās, kā arī citu valstu Nacionālo veselīgo pilsētu/pašvaldību kustības dalībvalstīm, jauni kontakti un regulāras tikšanās un jaunākā informācija un materiāli par veselīgu dzīvesveidu un veselības veicināšanu.

Par Limbažu novada pašvaldības veselības veicināšanas koordinatori noteikta SIA "Olimpiskais centrs "Limbaži" direktore Evita Bitmane. Savukārt par atbildīgo Limbažu novada pašvaldības amatpersonu dome noteikusi Limbažu novada pašvaldības priekšsēdētāja pirmo vietnieci Inetu Zariņu.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)