Banner 980x90

"Limbažu piena" pircēji ziedo 40 000 eiro Dakteru Klaunu programmai

Biedrība Dr.Klauns saņēmusi 40 349 eiro ziedojumu no vadošā piena pārstrādes uzņēmuma "Food Union", kas ir līdz šim lielākais ziedojums biedrībai Dr.Klauns. Līdzekļi saziedoti "Food Union" zīmola "Limbažu piens" labdarības akcijā, kurā no katras iegādātās Limbažu piens 1l piena pakas 1 eiro cents novirzīts biedrības Dr.Klauns turpmākajam atbalstam.

Kā pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informēja uzņēmumā, šogad pircēji iegādājušies 4 034 865 piena pakas, un gūtais ziedojums nodrošinās Dakteru Klaunu tālāko darbu Latvijas slimnīcās.

"Dakteru Klaunu darbu, ienesot prieku, smieklus un līdz ar to arī veselību slimnīcas vidē, nav iespējams novērtēt naudā. Taču šī darba atlīdzināšanai un tālākai attīstībai ir nepieciešami līdzekļi. Dr.Klauns ir sociāls projekts, tādēļ mēs vēlējāmies, lai ikviens mūsu pircējs var aktīvi piedalīties projektā un kopīgi ar mums paust atbalstu. 1 eiro cents no ikdienas piena pakas pirkuma mums katram ir sīkums, taču 40 tūkstoši eiro ir nozīmīgs atbalsts Dakteriem Klauniem un viņu mazajiem pacientiem. Mēs sakām lielu paldies visiem Dakteru Klaunu faniem!" skaidro AS "Rīgas piena" kombināts ("Food Union" grupa) valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs.

"Ar gandarījumu novērtējam, ka viens no pirmajiem Dakteru Klaunu darbam noticēja Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums "Food Union", kļūstot arī par mūsu programmas vienu no galvenajiem partneriem. Pozitīvi, ka stiprinoties ar tik veselīgu produktu kā piens, katrs no Limbažu piens paciņas pircējiem būtībā pastarpināti ar Dakteru Klaunu palīdzību mazajiem pacientiem slimnīcās dāvā atveseļošanās prieku. Biedrības Dr.Klauns ikdienas darbam, rekvizītiem, apmācībām līdzekļus pašreiz varam nodrošināt tikai no ziedojumiem, un "Food Union" atvēlētā summa mums ir nozīmīgs atbalsts. Rīgā, Ventspilī un Valmierā strādā 30 Dakteri Klauni, kas nozīmē vismaz 90 stundas katru nedēļu, ko Dakteri Klauni pavada slimnīcās ar mazajiem pacientiem. Aiz smaidiem un siltuma, ko saņem bērni un viņu vecāki smagā situācijā, slēpjas profesionalitāte un milzīgs darbs, kas ir ieguldīts, lai atlasītu un apmācītu katru Dakteri Klaunu, nepārtraukti pilnveidotu viņu profesionālās prasmes. Dakteru Klaunu labdarības programmu esam uzsākuši un attīstījuši no nulles - Latvijā nekas tāds nekad nav bijis un nebūtu iespējams arī bez tik ļoti svarīgā visdažādākā apmēra ziedojumu atbalsta," pateicību pauž biedrības Dr.Klauns vadītāja Marianna Milovska.

Dr.Klauns ir sabiedriska labdarības organizācija, kuras pārstāvji dodas uz slimnīcām, lai ar klaunu terapijas metodēm psiholoģiski palīdzētu bērniem. Dakteri Klauni ir īpaši apmācīti profesionāļi, kas atvieglo mazo pacientu ikdienu un palīdz pārciest uzturēšanos slimnīcā. Dakteri Klauni izmanto dažādas tehnikas; "maģiskus" trikus, mūziku, fantāziju rosinošus stāstus un citus paņēmienus, lai ikviens bērns vieglāk pārdzīvotu emocijas, kas var pārņemt ārstniecības iestādēs: bailes, vientulību, nomāktību.

"Food Union" ir viens Dr.Klauns programmas galvenajiem partneriem kopš programmas uzsākšanas 2012.gadā. 2013.gadā uzņēmums uzsāka piena produktu zīmola Limbažu piens akciju, kuras mērķis bija aicināt sabiedrību atbalstīt dakteru klaunu darbu. 2013.gadā akcijas periodā tika ziedoti 49 817 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)