Banner 980x90

Limbažu Profesionālo vidusskolu pievienos Rīgas Valsts tehnikumam

Līdz ar jaunā mācību gada sākumu plānots likvidēt Limbažu Profesionālo vidusskolu, to pievienojot Rīgas Valsts tehnikumam.

Izglītības un zinātnes ministrija situācijas novērtējumā uzsvēra, ka vidusskolas pievienošana tehnikumam, kā rezultātā vidusskola kļūst par tehnikuma mācību vietu Limbažos, ir objektīvi nepieciešama.

Jautājums tiks izskatīts Ministru kabineta 6.maija sēdē.

Vidusskola atbilst nelielas profesionālās izglītības iestādes kritērijiem. 2014.gadu vidusskola sāka ar 199 izglītojamiem. Skolēnu skaits vidusskolā pēdējos gados samazinājās. 2010.gadā skolā mācījās 281 izglītojamais, bet 2013.gada 1.oktobrī - 211. Vidusskola nespēj pilnvērtīgi pildīt uzņemšanas plānu, un daudzās mācību grupās izglītojamo skaits ir vien septiņi līdz desmit cilvēki.

Ņemot vērā demogrāfiskās situācijas prognozes tuvākajiem gadiem, vidusskola mazā izglītojamo skaita dēļ kā patstāvīga mācību iestāde nevarēs pastāvēt, jo atbilstoši skolēnu skaitam piešķirtais valsts budžeta finansējums būs nepietiekams, lai segtu nesamērīgi lielo vidusskolas platību un infrastruktūras uzturēšanas izdevumus. Nepietiekamais finansējums var ietekmēt arī izglītības kvalitāti, jo nebūs iespējams uzlabot izglītības programmu īstenošanas materiāli tehnisko bāzi, un jaunu darba tirgum nepieciešamu izglītības programmu ieviešanu.

Limbažu novada dome 2014.gada 30.janvāra ārkārtas sēdē, uzklausot vidusskolas viedokli par turpmākās attīstības iespēju, pieņēma lēmumu atbalstīt vidusskolas pievienošanu Rīgas Valsts tehnikumam, veidojot vidusskolu par tehnikuma struktūrvienību Limbažos.

Tehnikums mācību vietā Limbažos turpinās īstenot visas vidusskolas profesionālās izglītības programmas. Šo programmu īstenošanu turpinās vidusskolas pedagogi, bet mācību vietas Limbažos saimniecisko darbību un nekustamo īpašumu uzturēšanu nodrošinās vidusskolas tehniskie darbinieki.

Pievienojot vidusskolu tehnikumam, paplašināsies piedāvāto programmu klāsts, pilnveidosies izglītības programmu īstenošanas materiāli tehniskā bāze un uzlabosies izglītības kvalitāte tehnikuma mācību vietā Limbažos, piesaistot ES finansējumu, kā rezultātā tiks sagatavoti darba tirgus prasībām atbilstoši un tautsaimniecībai, tostarp Limbažu novada tautsaimniecības attīstībai, nepieciešamie speciālisti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)