Banner 980x90

"Limbažu siers" koncentrējas tikai uz eksportu

Piena pārstrādes uzņēmums AS "Limbažu siers", kura nosaukums līdz šā gada 1.aprīlim bija "Limbažu piens", 2013.gadā strādājis ar 40% apgrozījuma pieaugumu, par 29% samazinājis zaudējumus, kā arī koncentrējies tikai uz eksportu, galvenokārt Krievijā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 3,13 miljoni eiro salīdzinājumā ar 2,24 miljonu apgrozījumu iepriekšējā gadā.

"Limbažu siera" zaudējumi samazinājušies līdz 913 196 eiro salīdzinājumā ar 1,06 miljonu zaudējumiem 2012.gadā.

Kā norādīts vadības ziņojumā, pērn uzņēmums ražojis vairāku tipu sierus un koncentrējies tikai uz eksportu, galvenokārt Krievijā. Šogad uzņēmums sācis mīkstā siera "Ricotta" ražošanu. Tāpat tiek rekonstruētas ražošanas un uzstādītas jaunas siera ražošanas iekārtas. Plānots, ka Krievijas tipa siera ražošanas jauda jaunajā ražotnē gada nogalē būs līdz 10 tonnām dienā.

Savukārt esošajā siera ražotnē tiks izgatavots papildu aprīkojums puscieto sieru ražošanai, kā arī tiks iegādātas un uzstādītas sviesta ražošanas iekārtas, vājpiena un sūkalu iebiezināšanas membrānu iekārtas. Šogad uzņēmums plāno palielināt piena pārstrādes jaudu līdz 250 tonnām dienā.

Kā ziņots, "Limbažu piens" darbu pārtrauca 2013.gada 1.februārī, jo noliktavās bija izveidojusies siera pārprodukcija. Pēc desmit mēnešu dīkstāves uzņēmumu iegādājās viens no esošajiem uzņēmuma akcionāriem, atjaunojot uzņēmuma darbību, kas turpmāk orientēta tikai uz eksportu.

Kā biznesa portālam "Nozare.lv" iepriekš apliecināja "Limbažu piena" direktors Ēvalds Putniņš, uzņēmums ražos "Mozarella" tipa sieru, kas tiks pārdots ārzemju tirgos, jo uzņēmuma jauno investoru interese ir tikai un vienīgi eksports. Pievērsīsimies arī citu šķirņu ražošanai, bet arī tās 100% tiks virzītas eksportam. "Monterigo" sieru, kas iepriekš bija viens no uzņēmuma zīmoliem, vairs neražosim," sacīja Putniņš.

Vienlaikus viņš ne apstiprināja, ne arī noliedza neoficiālo informāciju, ka "Limbažu piena" jaunie investori ir Nīderlandē dzīvojoši Krievijas pilsoņi. "Sadarbības partneri ir krievu tautības uzņēmēji, tomēr būtībā nav svarīgi, kurā valstī viņi bāzējas. "Limbažu piena" 99,98% akciju pieder manā īpašumā esošajai SIA "Kaas", tuvākajā laikā gatavojos izpirkt arī pārējās daļas," atzina Putniņš.

Uzņēmums reģistrēts 2004.gadā, tā pamatkapitāls ir 3,370 miljoni eiro.

Limbazi24.lv jau vēstīja, ka no 14.jūlija "Limbažu siera" produkcija uz Krievijas robežas tiekot pārbaudīta pastiprināti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)