Banner 980x90

"Limbažu siltums" klienti būtiski samazinājuši apkures parādu

Būtiski sava apkures parāda summu izdevies samazināt SIA "Limbažu siltums" klientiem Limbažu novadā - tas sarucis no 140 000 latu apkures sezonas beigās līdz aptuveni 65 000 latu patlaban, aģentūru LETA informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Ainārs Grīviņš.

Kopš apkures sezonas beigām SIA "Valmieras siltums" klientu iekavētie parādi par piegādāto siltumenerģiju mazinājušies par vairāk nekā 86 000 latu. Parādu summas dažādos apmēros kritušās arī citviet Vidzemē.

Kā aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas vadītāja Dace Jase, SIA "Valmieras siltums" apkalpoto klientu parāds 1.jūnijā bijis 351 070 latu, bet 1.septembrī - 264 461 lats.

Valkas pilsētā parāds par iepriekšējo sezonu pavasara nogalē bijis 73 244 lati, bet vasarā tas samazinājies līdz 49 679 latiem, pastāstīja Valkas novada domes Finanšu nodaļas speciāliste-finanšu analītiķe Geņa Spiridonova.

Alūksnē AS "Simone" apkalpoto novada iedzīvotāju parāds par apkures pakalpojumiem līdz 1.jūnijam bija 33 633 lati, bet septembrī tas samazinājies līdz 27 433 latiem.

Parāds Cēsu pilsētā par saņemto centralizēto siltumu pavasara nogalē bijis 528 000 latu, - tuvojoties jaunajai apkures sezonai, parāda summa joprojām saglabājusies iespaidīga - nepilni 400 000 latu, atzina SIA "Cēsu siltums" direktors Jēkabs Blaus. Aģentūrai LETA viņš norādīja, ka nesamaksātā parāda summa ik gadus mēdzot pieaugt, taču patlaban neesot skaidras formulas, kā līdzekļus atgūt, lai uzņēmumam nenāktos "sponsorēt" iedzīvotāju siltumu uz uzņēmuma izdzīvošanas rēķina.

Savukārt SIA "Smiltenes NKUP" apkalpoto mājsaimniecību izveidotais parāds vasaras sākumā bija 116 099 lati, bet līdz septembrim iedzīvotāji paguvuši parāda summu samazināt līdz 103 515 latiem.


LETA jau ziņoja, ka aizvadītajā ziemā aukstais laiks dabā uzkavējās īpaši ilgi, līdz ar to tas ietekmēja arī apkures rēķinus un iedzīvotāju parādus par apkuri, kas strauji pieauga. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)