Banner 980x90

Limbažu skolēni piedalās Starptautiskajā Sniega dienā  

Publicitātes foto/ Foto: Guntis Apse
Publicitātes foto/ Foto: Guntis Apse
Piektdien, 13.janvārī Olimpiskais centrs "Limbaži" sadarbībā ar Bērnu un Jauniešu centru un Zemessardzes 27.kājnieku bataljona KAR zemessargiem Jaunatnes parka teritorijā rīkoja Sniega dienu 2017.

Kā pilsētas informācijas portāls Limabzi24.lv uzzināja OC "Limbaži", sniega dienā no Limbažu pilsētas izglītības iestādēm piedalījās 500 skolēni no 1.līdz 6.klasei. Bērniem bija iespēja piedalīties 11 dažādās aktivitātēs visa parka teritorijā. Viena no garākajām rindām bija izveidojusies pie Zemessardzes 27.kājnieku bataljona KAR ierīkotā nobrauciena pa trosi. 

Iesaistot  Zemessardzes 27.kājnieku bataljonu KAR, OC "Limbaži" Sniega dienu rīko jau ceturto gadu, taču no pagājušā gada organizēšanā piedalās arī Limbažu Bērnu un jauniešu centra vadība, kā arī paši jaunieši. 

Skolēnus pēc Sniega dienas aktivātēm priecēja karsta tēja, kā arī visi bērni saņēma apliecinājumu par piedalīšanos Starptautiskajā Sniega dienā, kā arī labākie sportisti saņēma pildspalvas un aproces.  

Sniega diena ir Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) ikgadējs sniega festivāls bērniem un viņu ģimenēm, kas vienlaicīgi notiek dažādās vietās visā pasaulē. Pasaules Sniega dienas mērķis nav noskaidrot vai atlasīt nākamos čempionus, bet gan dot iespēju bērniem pārliecināties, ka aktivitātes uz sniega var kļūt par viņu ikdienu, kas sniedz pozitīvas emocijas un nodrošina veselīgu dzīvesveidu.

Pasaules Sniega diena pirmo reizi notika 2012. gada 22. janvārī. Dažādu pasākumu rīkošanā iesaistījās 39 valstis un 225 norises vietas, piesaistot vairāk kā 200 000 dalībnieku uzmanību. Ceturtā un piektā Pasaules Sniega diena Latvijai ir vēsturiski svarīga, jo Latvija bija otrā pēc norises vietu skaitu pasaulē… un tas ir - 135 norises vietas 2015. gadā, bet 150 norises vietas 2016. gadā Latvijā. Piektajā Pasaules Sniega dienā 2016. gadā Latvijā kopā gandrīz 26 000 dalībnieku svinēja Pasaules Sniega Dienu.

Vairāk foto pieejami šeit. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)