Banner 980x90

Limbažu skolēni svin piekto Pasaules sniega dienu 

Publicitātes foto/ Foto: Guntis Apse
Publicitātes foto/ Foto: Guntis Apse

Svētdien, 17.janvārī visā pasaulē, tajā skaitā arī 86 pašvaldībās Latvijā, ar daudz un dažādiem pasākumiem tika svinēta piektā Pasaules sniega diena, dodot iespēju iepazīt un arī izmēģināt visdažādākās ziemas aktivitātes. Pasākumi Latvijā notika no 15.līdz 19.janvārim.
Olimpiskais centrs "Limbaži" šo pasākumu organizēja trešo reizi, šogad 19.janvārī 1.-6.klašu skolēniem. Aktivitātes pasākumā izmēģināja gandrīz 600 dalībnieku. 

Kā pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv uzzināja Limbažu novada pašvaldībā, salīdzinot ar 2014.gadu, kad sniega nebija vispār un 2015.gadu, kad tas bija sasnidzis pavisam nedaudz, šogad ziema visus lutināja ar lielu sniega daudzumu. Limbažu novada pašvaldības un Latvijas Slēpošanas savienības atbalstītais, un Olimpiskā centra "Limbaži" organizētais pasākums varēja notikt kā iecerēts.

Jaunatnes parku jau no plkst.10.00 pieskandināja bērnu čalas. Visiem tika piedāvātas 8 aktivitātes. Izmēģināt piedāvātās iespējas dalībnieki nebija mudināmi, jo visiem gribējās piedalīties visur. 

Iespēja pārvarēt bailes no augstuma bija tiem, kuri vēlējās izmēģināt zemessargu sarīkoto nobraucienu no kalna, iestiprinātiem virvēs. Tāpat bija iespēja braukt no kalniņa gan ar maisu, gan ābolīti, pikoties, mest hokeja ripas mērķos, izmēģināt spēku biatlonā, šoreiz gan ar bumbiņām. Pēc sārtuma vaigos bija redzams, ka pasākuma dalībnieki tiešām prot novērtēt īstas ziemas iespējas.

Pēc aktivitāšu veikšanas bērni un skolotājas varēja baudīt karstu tēju un saņemt Sniega dienas atribūtiku. Katrs dalībnieks saņēma Pasaules Sniega dienas sertifikātu un karodziņu. 1.klases skolēni arī nozīmīti. Katrs klašu kolektīvs varēja našķēties ar gardām piparkūkām.

Olimpiskais centrs "Limbaži" izsaka pateicību Limbažu sākumskolas direktorei Vijai Jevdokimovai un Limbažu 3.vidusskolas direktoram Ziedonim Rubezim par atsaucību.

Tāpat pateicība sniega dienas tiesnešiem - Ingai Cīrulei, Artūram Vītolam, Jeļenai Paimetovai, Marijai Nikolajevai, Sergejam Zaļupem, Sergejam Zujevam, Agrim Ķirsim, Gintai Teko, Andrim Rozenbergam, Aivaram Rolmanim. Sigitai Upmalei, Inai Sīlei, Simonai Putniņai, Helvim Lenovičam, Laurim Žuļevičam, Zemessardzes 27.kājnieku bataljona zemessargiem: virsleitnantam Jurim Pētersonam, kaprālim Jurim Dārziņam, virsseržantam Mārim Miezim, vecākiem zemessargiem Aldim Bērziņam, Lienei Zilbertei un Dzintaram Cīrulim, zemessargam Ancei Pļavniecei un viņu palīgam Pēterim Romančukam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)