Banner 980x90

Limbažu slimnīca iesniegusi projektu veselības aprūpes centra izveidei

SIA "Limbažu slimnīca" Finanšu ministrijā iesniegusi projektu "Ambulatorās veselības aprūpes infrastruktūras uzlabošana SIA "Limbažu slimnīca", nodrošinot stacionārās veselības pakalpojumu sniedzēja pārprofilēšanu uz ambulatorās veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu". Projekts paredz slimnīcas pārveidošanu par ambulatoru veselības aprūpes centru ar ķirurģisko, rehabilitācijas un terapeitisko dienas stacionāru. 
Kopš 2009.gada 1.septembra "Limbažu slimnīca" vairs nesaņem valsts finansējumu stacionārajiem pakalpojumiem. Šobrīd slimnīca sniedz ambulatoros pakalpojumus, taču ēka būvēta slimnīcas vajadzībām un nav piemērota mūsdienu veselības centram.

Slimnīca izvietota trīs ēkās, no kurām pārmaiņas plānotas divās no tām. Slimnīcas jaunāko korpusu plānots siltināt, nomainīt jumta segumu, veikt telpu remontu un uzbūvēt nojumi operatīvajam medicīniskajam transportam. Poliklīnikā paredzēts remontēt telpas un izbūvēt liftu. Abās ēkās plānots renovēt un aprīkot ģimenes ārstu un speciālistu kabinetus. Medicīniskā aprīkojuma iegāde paplašinās piedāvāto izmeklējumu klāstu.
{baneris}
Jaunajā veselības centrā iedzīvotājiem būtu pieejami dažādi speciālisti – ģimenes ārsti, ķirurgs, otorinolaringologs, onkologs, okulists, dermatovenerologs, rehabilitologs un fizioterapeits, neirologs, traumatologs, psihiatrs, narkologs, endokrinologs, urologs un pneimonologs.

Projekta apstiprināšanas gadījumā (tas būs zināms jūnija sākumā), Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu sastādīs 85% no attiecināmajām izmaksām, tas ir, valsts apmaksātajiem pakalpojumiem, 15% būs slimnīcas līdzfinansējums. Projekta kopējās izmaksas ir 702 000 Ls. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)