Banner 980x90

Limbažu tranzītielas projektu piemeklējušas likstas

Likstas vajā nesen uzbūvēto tranzītielu Limbažos. Kā vēsta laikraksts "Auseklis", SIA "Riepu serviss Limbaži" vērsusies Administratīvajā tiesā, rosinot apturēt būvatļauju.

Kā raksta "Auseklis", tiesa ierosinājusi administratīvo lietu par būvatļaujas atcelšanu. Šobrīd būvatļaujas darbība ir apturēta, līdz ar to objektu nav iespējams nodot ekspluatācijā un nevar samaksāt ģenerāluzņēmējam SIA "Binders", precīzāk, SIA "Limbažu ceļi" par padarīto darbu.

Kā laikrakstam norādījis "Riepu servisa Limbaži" valdes loceklis Raivo Lismanis un viņa uzņēmumu pārstāvošā zvērinātā advokāte Inese Ķikute, tranzītielas izbūve pagarinājusi ceļu līdz servisam.

Iebraucot teritorijā no pilsētas centra puses, jāmet riņķis pa apli, izbraukšana ir uz Alojas pusi. Decembrī uzņēmuma īpašnieks vēl neesot varējis pateikt vai uzņēmums tranzītielas dēļ cietīs zaudējumus, tomēr salīdzinot ar 2014.gada, uzņēmuma apgrozījums esot krities.

Kā raksta "Auseklis", uzņēmēju visvairāk esot aizskārusi pašvaldības nerēķināšanās ar viņu, kā īpašnieku. Viņaprāt būvdarbu uzsākšanas laikā vajadzējis darbus saskaņot ar viņu, jo arī viņa zeme robežojas ar ielu. Jau ilgāku laiku notiekot sarakste starp uzņēmumu un Limbažu novada pašvaldību, mēģinot apturēt būvniecību līdz pārkāpumu novēršanai. Uzņēmums vērsies arī Ekonomikas, Finanšu un Satiksmes ministrijā. Tās savukārt norādījušas, ka par būvniecības likumu atbild vietējā būvvalde. Savukārt Limbažu novada būvvalde uzņēmējam skaidro, ka viss notiek likumīgi un neesot pamata apturēt darbību objektā. Uzņēmums pašvaldību jau oktobrī brīdinājis par iespējamajiem tiesu darbiem, ja domstarpības netikšot atrisinātas sarunu ceļā, raksta "Auseklis".

Laikrakstam "Riepu serviss Limbaži" valdes loceklis norādījis, ka dziļais grāvis ielas malā esot pārāk tuvu viņa īpašumā esošajai ēkai. Sākumā grāvis vienā vietā esot bijis vien 70 cm attālumā no ēkas pamatiem, pēc uzņēmēja iebildumiem, tas palielināts līdz aptuveni 1,5 metriem. Kā raksta "Auseklis", tāpat viņš nav apmierināts ar grāvju rakšanu pie īpašuma Cēsu un Stacijas ielas pusē. Grāvis padziļināts, tādējādi bez saskaņošanas ar viņu esot skarts arī Riepu servisa īpašums, izjauktas robežzīmes.

Limbažu novada pašvaldības domes vadītājs Māris Beļaunieks laikrakstam norādījis, ka, viņaprāt, būvniecība notikusi likumīgi. Tas esot secināts gan no būvvaldes, gan juristu skaidrojumiem, arī viņš pats pētījis likumu. Būvniecības laikā uzņēmēja īpašums neesot skarts, tā notikusi līdz īpašuma robežai. Beļaunieks "Auseklim" skaidro, ja Lismanim bijušas pretenzijas pret projektu, tās vajadzēja teikt jau sabiedrisko apspriešanu laikā, kas notikušas pirms projekta uzsākšanas. Tāpat Beļaunieks noliedz runas, ka projektā kas nelikumīgi mainīt vai viltots. Tranzītielas tehniskais projekts Limbažu novada pašvaldības mājas lapā publicēts 2013.gadā 25.martā un vēl joprojām esot tur apskatāms.

Beļaunieks laikrakstam norāda, ka, viņaprāt, galvenais strīda iemesls esot uzņēmēja pretenzija pret jauno satiksmes organizāciju. Firmas "Projekts 3" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Roops "Auseklim" stāsta, ka uzņēmējs vēlējies, lai izbūvētu pievadu iebraukšanai viņa teritorijā no Cēsu ielas puses, taču no satiksmes drošības viedokļa pieslēgumus nebūvē tuvāk par 50 m no krustojuma.

SIA "Binders" atturējās laikrakstam komentēt radušos situāciju, minot, ka tā pēc būtības attiecās uz objekta pasūtītāju un pretenzijas uzturētāju. Objekta uzturēšanu pārņēmusi pašvaldība, jo ir parakstīts darbu pabeigšanas akts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)