Banner 980x90

Maijā Salacgrīvā notiks Otrais Reņģēdāju festivāls

Valmiera, 17. febr., LETA. Šī gada 20.maijā plkst.10 Salacgrīvā, Ostmalas laukumā notiks Otrais Reņģēdāju festivāls, informēja Otrā Reņģēdāju festivāla satura vadītājs Dzintris Kolāts.

Reņģēdāju festivāla mērķis ir celt godā pavasara reņģi, zvejniekus un reņģēdājus. Krastā brauks zvejas vīri un smels reņģes tieši no laivām. Programmā šogad plaša ceptu un vārītu reņģu izēšanās pie koka galdiem Salacgrīvas ostmalā. Tāpat rādīs reņģu kūpināšanas un eksotisku marināžu sagatavošanas noslēpumus.

Pirmo reizi vēsturē tiks publiskots, kāda Latvijas sabiedrības daļa sevi identificē kā reņģēdājus. Ar kreatīvu ziņojumu uzstāsies tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš. Šogad festivāla notikumos piedalīsies Latvijas Nacionālie bruņotie spēki - flote, zemessardze, rekrutēšanas centrs.

Festivālā būs klāt Pasaules Dabas fonds, vedinot uz domām par reņģu saglabāšanu nākamo paaudžu reņģēdājiem, kā arī norisināsies dažādas sportiskās aktivitātes, būs grupas "Labvēlīgais Tips" koncerts un zaļumballe.

Salacgrīvas Reņģēdāju festivāls notiks kopīgi ar Plostnieku svētkiem.

Drīzumā internetā varēs sākt iegādāties biļetes uz Festivāla koncertu un Zaļumballi. Dienas pasākumi būs bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)