Banner 980x90

Maijā ZAAO būs iespējams pieteikt neizjauktas nolietotas elektrotehnikas bezmaksas savākšanu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
No 1.maija līdz 31.maijam notiks SIA "ZAAO" (ZAAO) organizēta akcija "Eko zvans!" kuras laikā, zvanot uz ZAAO biroju, iespējams pieteikt neizjauktas nolietotas elektrotehnikas (sākot no apmēram pieciem kilogramiem) bezmaksas savākšanu, aģentūru LETA informēja ZAAO sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Leimane.

Pakalpojums tiks sniegts, izbraucot uz klienta norādīto adresi, iepriekš vienojoties par savākšanas dienu. Akcija ir spēkā tikai ZAAO darbības reģionā - 28 novados. Arī ikdienā ZAAO piedāvā minēto pakalpojumu, taču maijā ir iespēja laimēt balvu - "iRobot". Turklāt akcijas laikā nolietotā elektrotehnika bez maksas tiks vākta arī no juridiskām personām, izsniedzot pieņemšanas-nodošanas aktu.

Pieteikumi tiek pieņemti pa tālruņiem 26132288 un 29221847.

"Akciju rīkojam, lai vēl vairāk samazinātu elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu nonākšanu mežos un citviet dabā, kā arī tie netiktu novietoti pie publiski pieejamajiem konteineriem. Šie atkritumi satur dažādas kaitīgas vielas, tas nozīmē, ka nepareiza šī atkritumu veida apsaimniekošana var radīt draudus cilvēka veselībai un apkārtējai videi. ZAAO rūpējas, lai savāktie priekšmeti nonāktu rūpnīcās uz otrreizējo pārstrādi. Pārstrādāt iespējams līdz pat 90% no elektrisko un elektronisko iekārtu sastāvdaļām," uzsvērusi ZAAO Šķiroto atkritumu savākšanas daļas vadītāja Ginta Gailuma.

Telefoniski saņemot neizjauktas nolietotas elektrotehnikas (televizori, ledusskapji, plītis, trauku mazgājamās mašīnas, putekļu sūcēji, virtuves kombaini u.c.) savākšanas pieteikumu un pajautājot klienta atļauju, ZAAO biroja darbinieks aizpildīs akcijas kuponu. Visi kuponi piedalās izlozē par balvu - "iRobot". Katrs klients var veikt pieteikumus neierobežotā daudzumā, par katru reizi tiek aizpildīts viens kupons. Akcijas nolikums pieejams uzņēmuma mājaslapā "www.zaao.lv".

Nolietotu neizjauktu elektrotehniku privātpersonas bez maksas ikdienā var nodot arī 20 eko laukumos ZAAO darbības reģionā. Iedzīvotāji, kas izmanto šo pakalpojumu, konkrētajā akcijā nepiedalās.

SIA "ZAAO" ir 28 pašvaldību uzņēmums, kas nodrošina atkritumu savākšanu, šķirošanu, uzglabāšanu, apstrādi, pārvadāšanu, apglabāšanu un sabiedrības izglītošanas aktivitātes.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)