Banner 980x90

Mārdadzis – augs, kas uzlabo aknu darbību

Foto: Bigstock.com
Foto: Bigstock.com
Mūsdienu straujajā dzīves tempā ir svarīgi atrast laiku sev un parūpēties par savu labsajūtu un veselību. Viens no labākajiem veidiem, kā to darīt, ir izmantot dabiskus līdzekļus, piemēram, mārdadzi – šis augs uzlabo aknu darbību, kā arī veic vairākas citas veselību uzlabojošas funkcijas.

Mārdadzis zināms jau kopš antīkā laikmeta
To, ka mārdadzis veselībai var lieti palīdzēt, cilvēki zināja jau antīkajā laikmetā. Tolaik mārdadzis galvenokārt tika izmantots aknu un žultspūšļa slimību ārstēšanai, kā arī melanholijas gadījumos. Vēlākos laika posmos mārdadža labās īpašības izmantoja arī pēc
- indīgu čūsku un insektu kodumiem; 
- gadījumiem, kad notikusi saindēšanās ar sēnēm;
- pārmērīgas alkohola lietošanas.

Lai gan mārdadža dzimtene saistīta ar Vidusjūru, Balkāniem un Pireneju pussalu, šobrīd to izmanto daudzviet pasaulē, tostarp – arī Latvijā.

Mārdadzis ir aktuāls joprojām
Mūsu steidzīgajā dienas ritmā bieži vien pat nepamanām, ka mēdzam nodarīt pāri mūsu organismam – neguļam un nenodarbojamies ar fiziskām aktivitātēm nepieciešamā apjomā, lietojam nesabalansētu uzturu, ļaujamies stresam. Lai gan sākotnēji šo darbību ietekmi uz ķermeni nepamanām, laika gaitā mūsu organisms par to var sākt signalizēt. Ļoti līdzīgi darbojas arī aknas – ja tās skārušas kādas problēmas vai palielinājusies aknu slodze, sākumposmā, neveicot specializētas analīzes, cilvēks nejūt nekādus simptomus, taču, kad aknas par sevi sāk signalizēt, problēmas jau ir salīdzinoši lielas. Lai tā nenotiktu, ir svarīgi par aknām parūpēties preventīvi. Ļoti pozitīvi un aknām iedarbojas mārdadzī esošā viela silimarīns. Tās ietekmē
- norisinās olbaltumvielu sintēze, kuras rezultātā aknu šūnas atjaunojas daudz aktīvāk, kā arī norisinās jaunu šūnu veidošanās;
- tiek stabilizētas aknu šūnu membrānas, tādējādi aizsargājot aknas no nevēlamu vielu ietekmes;
- audos tiek palēnināta iekaisumus izraisošo vielu rašanās un vairošanās.

Papildus aknu veselības uzlabošanai mārdadzis veselībai sniedz arī citas priekšrocības, piemēram, uzlabo arī ķermeņa vispārējo stāvokli, novēršot gremošanas sistēmas traucējumus. 

Mārdadzis un tā lietošana
Mārdadzis lietošana mūsdienās ir ļoti vienkārša – to iespējams iegādāties kapsulās un tabletēs. Šāds līdzeklis ir arī "Lagosa". "Lagosa" preparātā ietilpst mārdadža augļu sausais ekstrakts, un tas dozēts tā, lai pieaugušam cilvēkam būtu nepieciešams uzņemt vienu tableti dienā (pirms tam konsultējoties ar ārstu).

Ja arī Tev rūp savu aknu veselība, atceries, ka mārdadzis spēj būtiski uzlabot aknu funkcijas un aizsardzību. Esi ieinteresēts? Ienāc Lagosa.eu un uzzini vairāk, taču atceries – uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)