Banner 980x90

"Namsaimnieka" vadītājs pašvaldībai pats iesniedzis atlūgumu

SIA "Namsaimnieks" līdzšinējais vadītājs Sandejs Pukšto iesniedzis pašvaldībai atlūgumu, jo Limbažu novada pašvaldības vadītājs Māris Beļaunieks viņam norādījis, ka deputāti Pukšto neuzticoties, vēsta laikraksts "Auseklis".

Negaidot domes deputātu balsojumu, viņš nolēmis amatu pamest. Kā raksta "Auseklis" arī viņa kundze, Sandra Pukšto, kura uzņēmumā strādājusi par projektu vadītāju, iesniegusi atlūgumu.

SIA "Namsaimnieks" daudz darījis ēku siltināšanā. Liela daļa uzņēmuma apsaimniekoto ēku ir renovētas. Par to Pukšto uzslavējis arī novada domes priekšsēdētājs, taču esot daudzas lietas, kas neesot izdarītas.

Limbažu novada pašvaldības izpilddirektors Ainārs Liniņš "Auseklim" skaidroja, ka Pukšto uzņēmumā strādājis, kā privātfirmā. Kad Liniņš strādājis par domes priekšsēdētāja vietnieku, uzņēmumā veicis revīziju. "Namsaimnieka" vadītājam bijis rakstiski jāatskaitās par konstatēto trūkumu novēršanu, taču tas nav izdarīts. Neesot arī skaidrības kā veidojoties apsaimniekošanas tarifs un avārijas brigādes darbības finansējums. Tāpat Pukšto saņēmis nomas maksu par viņam nepiederošu, bet darbā izmantotu automašīnu. Vēl "Namsaimnieka" valdē gadiem ilgi bijis vien pats Pukšto, tikai kopš 2014.gada aprīļa valdē bijusi arī galvenā grāmatvede.

Aizvadītajā gadā pašvaldība dividendēs no uzņēmuma saņēmusi 56 000 eiro, kā laikrakstam "Auseklis" norādīja Liniņš, uzņēmuma peļņa bijusi divreiz lielāka, otra daļa atstāta uzņēmuma attīstībai. Izpilddirektoram nav skaidrs kā vispār "Namsaimniekam" varēja izveidoties šāda peļņa. Tāpat Liniņu nav apmierinājusi Pukšto komunikācija ar iedzīvotājiem. Bieži iedzīvotāji tādēļ pēc palīdzības vērsušies pašvaldībā.

Domes pārstāvji neapšaubot Pukšto kompetenci māju apsaimniekošanā, taču savstarpēji bijušas daudzas domstarpības, kas veicinājušas lēmumu par SIA "Namsaimnieks" vadītāja maiņu.

Pats Pukšto laikrakstam norāda, ka turpināšot sniegt apsaimniekošanas pakalpojumus, taču tagad kā privātuzņēmējs. Kā raksta "Auseklis", privātā apsaimniekošanas firma "Jumis SP" viņam esot jau no 2011.gada.

Viņš "Namsaimniekā" sācis strādāt pirms aptuveni 20 gadiem, sākumā kā palīgstrādnieks, šoferis. Tad ieguvis nepieciešamo izglītību un par uzņēmuma vadītāju strādā jau 12 gadus. Viņš piekrīt, ka uzņēmumu uzskatījis, kā savējo, taču neko sliktu tur nesaskatot.

To, kā uzņēmumam izveidojusies tik liela peļņa, Pukšto skaidrot laikrakstam nav vēlējies, norādot, ka neesot grāmatvedis, lai to paskaidrotu precīzi. Pēc revīzijas sapratis, ka grāmatvede ciparus nav rakstījusi pareizajās ailītēs. Gadiem ilgi šādus gada pārskatus akceptējis arī zvērināts revidents. Pukšto norāda, ka peļņai neesot nekāda sakara ar apsaimniekošanas tarifu, uzņēmums krājis no papildu pakalpojumiem un dzīvojis taupīgi, prēmijas darbiniekiem neesot maksātas. Viņš stāsta, ka uzņēmuma reālā peļņa varētu būt 5-10 000 eiro.

Otrdien. 17.martā, noslēdzās pieteikumu pieņemšana SIA "Namsaimnieks" valdes priekšsēdētaja vakancei. Pavisam pašvaldībā saņemti 13 pieteikumi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (1)
Anonīms [Anonīms] Sestdiena, 05. novembrī, 2022, 05:00

Ilze Pastva iedomājās ka Namsaimnieks ir privātfirma. Viņa klaji ignorē parakstītus iesniegumus.Viņa uzskata ka pagrabiem ziemas laikā nav vajadzīgi logi .Tas ir normāli?