Banner 980x90

Naudas zīmes: Grieķis - neesam Eiropas melnā avs! (video)

Parādu krīze min Eiropai uz papēžiem, un spilgtākais piemērs ir Grieķija. Tās maksātnespēju kā vienu no scenārijiem pieļāvusi pat Eiropas Centrālā banka.

"Es nemelošu, sakot, ka esam bijuši gudri un prātīgi saimnieki saviem naudas makiem. Bet nevar uzreiz piespraust birku visai nācijai - visi grieķi ir slinki, visi grieķi tērē vairāk naudas nekā var atļauties," uzsver Grieķijas viesīcu ķēdes Aphrodite Beach finanšu direktors Džordžs Plevris.

"Grieķi norāvās no ķēdes, bet kas līdzīgs būtu noticis arī citās valstīs. Ja viņi nokļūtu līdzīgā situācijā, kādā bijām mēs, nešaubos, ka viņu uzvedība lielā mērā būtu tāda pati, kā mums. Ja valdība dod dāsnus pabalstus, kas tev būtībā nepienākas, varbūt sākumā neņemsi. Tomēr, ja tas turpināsies ilgi, kādā brīdī iedomāsies, ka varētu nopirkt labāku mašīnu, lielāku māju," atzīst Dž. Plevris.

"Nepiekrītu, ka mēs būtu melnā avs. Arī citas Eiropas valstis ne vienmēr ir rīkojušās pareizi un bijušas kā eņģeļi. Daudzas Eiropas valstis, lielie uzņēmumi guvuši peļņu uz Grieķijas parādu un likstu rēķina. Vācija mums aizdod naudu, nevis atdod naudu. Vācija naudu saņems atpakaļ un saņems ar visiem procentiem, un citi arī saņems atpakaļ vairāk nekā aizdevuši. Esmu pateicīgs, ka aizdosit, bet nevajag sēdēt man pretī un teikt, ka izdari man pakalpojumu, ja patiesībā tu tā nopelnīsi naudu," uzsver grieķu viesnīcnieks.

"Zinu, ka daudzi ir uzlikuši naudu uz to likmi, ka mēs bankrotēsim, lai viņi nopelnītu naudu, sēdētu, izliktos, ka mēs esam sliktie, viņi – labie, kas vēlas nopelnīt uz cita nelaimes rēķina. Skaidrs ir tas, ka, nonākot nepatikšanās, grieķi vēsturiski vienmēr ir atraduši izeju. Varbūt paši esam radījuši šīs problēmas, bet, ja atļausiet rīkoties, risinājums tiks atrasts," uzskata Dž. Plevris. 


Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)