Banner 980x90

Naudas zīmes: Raudseps - pārvaldīt savu kabatu, galvenais Latvijas izaicinājums 2012.gadā (video)

"Mūsu pašu spēja atbildīgi vest savu budžetu, pārvaldīt savu kabatu, tas ir pats galvenais izaicinājums," uzskata IR komentētājs Pauls Raudseps.

"Mums ir vitāli svarīgi, fundamentāli svarīgi pierādīt finanšu tirgiem, pierādīt Eiropas struktūrām, ka mēs spējam noturēt atbildīgu fiskālo politiku, atbildīgu budžeta politiku laikā, kad mūs vairs neuzrauga Starptautiskais Valūtas fonds vai Eiropas Komisija. Tas ir nepieciešams, lai mēs varētu aizņemties naudu par pieņemamām likmēm, lai mūsu parāds nepieaugtu tālāk un nekļūtu par aizvien lielāku slogu budžetam," uzsver P. Raudseps.

Viņaprāt, nesakārtots budžets tagad būs dārgs prieks jebkurai valstij. "Eirokrīze ir parādījusi, ka valstīm ir jāspēj pārvaldīt sava budžeta politika, tas ir galvenais uzdevums patlaban. 20 gadus, varētu teikt, pasaules valstis ir dzīvojušas apstākļos, kur nauda bija ļoti lēta un vienmēr varēja teikt: ai, sakārtosim parādu, sakārtosim deficītu aiznākamgad, bet šogad mums ir pārāk grūti samazināt šos izdevumus un varbūt mēs varam veicināt izaugsmi, aizņemoties drusciņ vairāk. Tagad tirgi būs ļoti neiecietīgi pret valstīm, kas tā izturas nākotnē," saka IR komentētājs.

Šobrīd neesot pamata bažīties, ka mēs paši bez aizdevēju uzraudzības nespētu turpināt iesāktos darbus. "Es domāju, ka mēs to varam izdarīt. Mēs esam bieži pierādījuši, ka mēs spējam izdarīt daudz vairāk, nekā cilvēki no mums gaida. Decembra sākumā biju Briselē, un tur nācās dzirdēt no visdažādākajiem cilvēkiem ar diezgan neviltotu apbrīnu par to, ko Latvija ir izdarījusi pēdējos divarpus gados," optimistiski noskaņots ir P. Raudseps. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)