Banner 980x90

Naudas zīmes: Rimšēvičs - būs skumji, ja pēc aizdevēju aiziešanas atkal sāksies jampadracis (video)

"Tas ir tikai mīts, ka aizdevēji kaut ko diktē. Aizdevēji ir kā vecāki, kas pietur savu bērnu pie rociņas un drusku palīdz atbildīgajos brīžos nenobīties un neapjukt," atskatoties uz darbu ar aizdevējiem, saka Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Starptautiskā aizdevuma programma Latvijai oficiāli noslēdzas 22.decembrī, un aizņēmums Latvijai jāsāk atmaksāt jau no nākamā gada. Cik sekmīgi tiksim galā paši saviem spēkiem bez aizdevēju uzraudzības, to rādīs nākotne, atzīmē I. Rimšēvičs.

"Katrā ziņā būtu ļoti žēl un skumji, ja tiklīdz vecāki iziet laukā pa durvīm un bērni paliek mājās, tā atkal sākas jampadracis – tad Latvija neko nav mācījusies, un tiklīdz mums neviens virsū neskatās, mēs sākam atgriezties pie vecās prakses, apjūkam un nespējam paši vadīt savu saimniecību. Bet es ļoti ceru, ka šī mācība ir bijusi tik nopietna, izteikta un grūta, ka tas saglabāsies ļaužu prātos vēl ilgi," uzsver Latvijas Bankas vadītājs.

"Latvija ir parādījusi, ka valsts spēj iziet no krīzes laukā nevis ar devalvāciju, kas ir posts visai tautsaimniecībai, kas apzog iedzīvotājus vienas nakts laikā, bet izdarīt to, kas tik tiešām ir galvenais cēlonis šai slimībai – dzīvošanai pāri saviem līdzekļiem, un es domāju, ka tā ir skola ja ne divām, tad vienai paaudzei noteikti. To atcerēsies daudzi cilvēki, ka Latvija uzrakstīja jaunu finanšu hrestomātijas grāmatu, ka var arī savādāk, un Latvija nav Argentīna 2, bet Latvija ir Latvija 1," rezumē I. Rimšēvičs. 


Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)