Banner 980x90

NEPLP: priekšvēlēšanu TV debates būs plašas un godīgu cīņu veicinošas

Pirms vēlēšanām notiks īpaši plašas un godīgu politisku sacensību veicinošas deputāta kandidātu debates nacionālajā un reģionālajās komerctelevīzijās visā Latvijā, pilsētas informācijas portālu tīklam Pilseta24.lv pavēstīja Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) pārstāvis.

"Šogad ir pirmā reize, kad NEPLP ir piešķīrusi līdzekļus komerctelevīzijām priekšvēlēšanu debašu raidījumu rīkošanai. Varu apliecināt, ka reģionālās televīzijas ļoti nopietni raugās uz pienākumu nodrošināt iespēju ikvienam kandidātu sarakstam piedalīties debatēs, gatavošanās ir rūpīga un, domāju, sniegs ieguldījumu godīgā pirmsvēlēšanu sacensībā. NEPLP no savas puses aicina kandidātus izmantot šo iespēju runāt ar saviem vēlētājiem un piedalīties demokrātijas procesā," uzsver NEPLP loceklis Ivars Zviedris.

NEPLP konkursa rezultātā ir piešķīrusi līdzekļus priekšvēlēšanu debašu rīkošanai četrām reģionālajām un vienai nacionālas apraides komerctelevīzijai. Priekšvēlēšanu raidījumus Kurzemes reģionā veidos SIA Talsu televīzija, Latgales reģionā SIA Latgales reģionālā televīzija, Zemgales reģionā SIA VTV grupa, Vidzemes reģionā SIA Valmieras TV. Savukārt nacionālā līmeņa debates rīkos AS Latvijas Neatkarīgā Televīzija.

Par konkursa rezultātā piešķirtajiem līdzekļiem reģionālās televīzijas nodrošinās iespēju visiem deputātu kandidātu sarakstiem pašvaldību vēlēšanās vismaz vienreiz piedalīties priekšvēlēšanu raidījumos elektronisko plašsaziņas līdzekļu televīzijas programmās. Nacionālās apraides debatēs piedalīsies kandidātu saraksti, kuriem saskaņā ar sabiedrības domas aptaujām ir reālas iespējas tikt ievēlētiem.

Kā ziņots, 26.februārī Ministru kabinets nolēma piešķirt NEPLP 2013.gadam 170 000 latus Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma izpildes nodrošināšanai - konkursu rīkošanai par priekšvēlēšanu raidījumu veidošanu un pārraidīšanu 2013.gadā. 35 000 latu paredzēti priekšvēlēšanu raidījumu veidošanai un pārraidīšanai 2013.gadā nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu televīzijas programmās. 135 000 latu paredzēti priekšvēlēšanu raidījumu veidošanai un pārraidīšanai 2013.gadā reģionālo un vietējo elektronisko plašsaziņas līdzekļu televīzijas programmās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)