Banner 980x90

Neretniekam 12.vieta "Grand Prix" maršrutā sacensībās

Latvijas labākais konkūra jātnieks Kristaps Neretnieks sestdien izcīnīja 12.vietu Lasvegasā notiekošā Pasaules kausa "Grand Prix" maršrutā.

Neretnieks jau pēc pirmā kvalifikācijas maršruta izstājās no cīņas par Pasaules kausu, tomēr sestdien devās trasē "Grand Prix" maršrutā. Kaut tas bija nedaudz vieglāks par pirmajiem diviem kvalifikācijas maršrutiem, tikai trīs no 22 dalībniekiem 160 centimetrus augsto pamatmaršrutu veica bez soda punktiem un par uzvaru cīnījās pārlekšanā, bet trīs jātnieki maršrutā nefinišēja.

Nepārspēta pārlekšanas maršrutā bija Jaunzēlandes sportiste Keitija Lourija ar zirgu Kiwi Iron Mark.

Savukārt Neretnieks ar zirgu Romanee Cece pamatmaršrutu veica ar 12 soda punktiem un ierindojās 12.vietā.

Neretnieks Lasvegasā nestartēja ar saviem pamatzirgiem Conte Bellini un Caramsin. Šo zirgu saimnieki ir Krievijas pilsoņi, kuri, uzmanību vēršot uz pašreizējo ģeopolitisko situāciju, esot aizlieguši Neretniekam ar tiem startēt ASV. Līdz ar to latvietim bija jāpiedalās ar savu personīgo zirgu mazpieredzējušo ķēvi Romanee Cece.

Svētdien Lasvegasā tiks aizvadītas izšķirošās cīņas par Pasaules kausa titulu, trasē dodoties arī Andim Vārnam ar zirgu KS Coradina, kurš pēc pirmajiem diviem maršrutiem dala 30.vietu. Zīmīgi, ka KS Coradina ir jaunākais zirgs sacensību finālā.

Tikmēr pirmo vietu pēc pirmajiem maršrutiem dala Londonas olimpisko spēļu čempions Stīvs Gerdā un 2012.gada Pasaules kausa ieguvējs Ričards Felers.

Neretnieks Pasaules kausa finālam bija kvalificējies trešo gadu pēc kārtas, bet pirmoreiz viņam pievienojies arī Vārna. Zīmīgi, ka Vārnam vietu uz finālu deva sezonas pēdējā maršrutā iegūtais 0,59 sekunžu pārsvars pār tuvāko konkurentu.

Sākotnēji par Latvijas jātnieku startu Lasvegasā nebija skaidrības, jo viņu zirgi līdz šim nekad nebija lidojuši ārpus Eiropas.

Neretnieks ir pirmais Latvijas sportists, kurš piedalījies Pasaules kausa finālsacensībās. 2013.gadā viņš kopvērtējumā guva 21.vietu, bet pērn pakāpās līdz 19.pozīcijai. Iepriekš 1991.gadā tām bija kvalificējies Sergejs Šakūrovs, bet 2001.gadā to paveica Guntars Siliņš, tomēr neviens no šiem jātniekiem finālā nestartēja.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)