Banner 980x90

Neretnieks apstiprina līdzdalību Pasaules kausa finālā

Latvijas labākie konkūra jātnieki Kristaps Neretnieks un Andis Vārna apstiprinājuši līdzdalību šomēnes Lasvegasā gaidāmajā Pasaules kausa finālā, vēsta Starptautiskā Jātnieku federācija (FEI).

Sacensībās kopā piedalīsies 41 jātnieks no 19 valstīm.

Jau ziņots, jātniekiem, kuri vēlas kvalificēties finālam, ir jāstartē noteiktos Pasaules kausa posmu maršrutos, lai iegūtu nepieciešamos punktus. Pasaules kausa posmi notiek dažādās zonās un līgās, kurās FEI ir sadalījusi pasaulē startējošos konkūristus, vēsta portāls "elittesport.lv".

Rietumeiropas līgā startē pasaulē spēcīgākie jātnieki, līdz ar to, finālā šai zonai tiek piešķirtas visvairāk vietas - 20 (18+2 ekstra). Rietumeiropas zonas jātnieki, kuri piedalās Pasaules kausos, pārsvarā izvēlas startēt visaugstākā, pieczvaigžņu līmeņa posmos, kamēr citas līgas 2, 3 un 4 "zvaigznēs".

Zemākā vieta pasaules rangā no jātniekiem, kuri piedalīsies Lasvegasas finālā, ir Dienvidamerikas līgai - 812.pozīcija. Savukārt starp 50 "Longines" pasaules ranga labākajiem jātniekiem, kuri startēs finālā, atrodas arī divi Arābu līgas sportisti.

Latvijai iedalīta vieta Centrāleiropas zonā, bet no finālā apstiprinātajiem jātniekiem Neretnieks "Longines" rangā šobrīd atrodas 97.vietā, bet Vārna ieņem 240.pozīciju. Trešo ceļazīmi no Centrāleiropas zonas guva krievu jātnieks Vladimirs Beļeckis, kurš rangā ieņem 174.vietu.

No 41 fināla dalībnieka pasaules rangā pašlaik atrodami 40 sportisti. No viņiem Neretniekam ir 27.augstākā ranga vieta, bet Vārna rangā apsteidz sešus sportistus.

Kā zināms, Neretnieks Pasaules kausa finālam kvalificējies trešo gadu pēc kārtas, bet pirmoreiz viņam pievienosies arī Vārna. Zīmīgi, ka Vārnam vietu uz finālu deva sezonas pēdējā maršrutā iegūtais 0,59 sekunžu pārsvars pār tuvāko konkurentu.

Sākotnēji par Latvijas jātnieku startu Lasvegasā nebija skaidrības, jo viņu zirgi līdz šim nekad nav lidojuši ārpus Eiropas.

Neretnieks ir pirmais Latvijas sportists, kurš piedalījies Pasaules kausa finālsacensībās. 2013.gadā viņš kopvērtējumā guva 21.vietu, bet pērn pakāpās līdz 19.pozīcijai. Iepriekš 1991.gadā tām bija kvalificējies Sergejs Šakūrovs, bet 2001.gadā to paveica Guntars Siliņš, tomēr neviens no šiem jātniekiem finālā nestartēja.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)