Banner 980x90

Neretnieks izstājas no Pasaules kausa konkūrā fināla

Ceturtdien, 16.aprīlī, Lasvegasā, ASV pasaules 40 labākie jātnieki uzsāka cīņu par Pasaules kausu konkūrā, viņu vidū arī divi Latvijas sportisti - Andis Vārna un Kristaps Neretnieks. Pirmajā kvalifikācijā, ātruma maršrutā (Tabula C) ar 150 cm augstiem šķēršļiem, labāk veicās Andim Vārnam ar KS Coradina, viņš turpinās dalību PK izcīņā. Kristaps Neretnieks no tālākās sacensības par titulu izstājās.

Kā pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informēja Latvijas Jātnieku federācijas preses dienestā, Andis Vārna ar SIA "Kurzemes sēklas" ķēvi KS Coradina maršrutu veica ar 12 soda punktiem un ierindojās 31.vietā.

KS Coradina ir jaunākais zirgs, kurš startē PK finālā, ķēvei ir astoņi gadi, Andim Vārnam šis ir pirmais pasaules kausa fināls. Sestdien otrās kvalifikācijas maršrutā jātnieki startēs apgriestā secībā šodien iegūtajiem rezultātiem, Latvijas duetam būs piektais starta numurs.

Kristaps Neretnieks ar Romanee Cece pirmās kvalifikācijas maršrutu veica ar 16 soda punktiem un ieņēma 35.vietu rezultātu tabulā. Sportists nolēma no tālākas cīņas par titulu izstāties. "Ja arī mēs ar Romanee Cece kvalificētos svētdienas fināla maršrutam, mums tajā nav nekādu izredžu. Viņai šīs ir tikai piektās starptautiskās sacensības vispār, negribu viņu nobiedēt, rīt ķēve atpūtīsies un sestdien startēsim Grand Prix maršrutā, tur mums ir lielākas izredzes," saka Neretnieks.

Uzvaru pirmajā kvalifikācijā izcīnīja deviņpadsmitgadīgais konkūra talants Bertrams Alens ar ķēvi Molly Malone V (65,45 sek) no Īrijas, par prieku vietējai publikai, otro vietu ieguva ASV sportists Ričs Felers ar Flexible (66,11 sek), bet trešo Francijas sportists Patriss Delavē ar Orient Express HDC (66,44 sek).

Kopā pirmajā kvalifikācijas maršrutā startēja 40 dalībnieku dueti, četri no tiem maršrutā nefinišēja.

Dalībnieku vidū ir 22 Pasaules reitinga TOP50 jātnieki.

Visi sacensību rezultāti pieejami šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)