Banner 980x90

Neretnieks uzvar PK Centrāleiropas zonas finālsacensību galvenajā maršrutā

Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks svētdien izcīnīja uzvaru Polijā notikušo Pasaules kausa izcīņas Centrāleiropas zonas finālsacensību galvenajā - "Grand Prix" - maršrutā, kas viņam pavēris ceļu uz Lasvegasā gaidāmajām Pasaules kausa lielo finālu.

Polijā notikušo noslēdzošo sacensību maršrutā, kurā jātniekiem bija jāpārvar līdz 155 centimetrus augsti šķēršļi, Neretnieks ar zirgu Caramsin bija viens no astoņiem duetiem, kas maršrutu veica bez nogāztiem šķēršļiem, bet pārlekšanā arī uzrādīja labāko laiku.

Tikmēr cits Latvijas jātnieks Andis Vārna ar zirgu KS Coradina bija 19.pozīcijā, kamēr Ģirts Bricis ar Emilia Jolie JB ieņēma 31.vietu starp 33 dalībniekiem.

Pirms tam svētdien sportistiem bija jāveic divu fāžu maršruts mazajā aplī ar 135 centimetrus augstiem šķēršļiem, kur Bricis ar zirgu Campard bija 17.vietā.

Šīm Pasaules kausa sacensībām bija piešķirta CSI3* (triju zvaigžņu) kategorija.

Neretnieks šajās sacensībās piedalījās ar otrā sastāva zirgiem, jo spēcīgākie gatavojas turnīriem Vācijā.

Pateicoties uzvarai "Grand Prix" maršrutā, Neretnieks sev ir nodrošinājis vietu Pasaules kausa lielajās finālsacensībās, kas norisināsies Lasvegasā.

Kā zināms, Neretnieks ir pirmais Latvijas sportistu, kurš piedalījies Pasaules kausa finālsacensībās. 2013.gadā viņš kopvērtējumā guva 21.vietu, bet pērn pakāpās līdz 19.pozīcijai. Iepriekš 1991.gadā tām bija kvalificējies Sergejs Šakūrovs, bet 2001.gadā to paveica Guntars Siliņš, tomēr neviens no šiem jātniekiem finālā nestartēja.

Pašlaik pasaules rangā no Latvijas sportistiem Neretnieks atrodams 97.vietā, Vārna atrodas 240.pozīcijā, bet Bricis ierindojas 546.vietā. Tāpat rangā iekļuvis arī Aleksandrs Šakurovs, kurš ieņem 2300.vietu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)